Оновлено Переліки лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації


Вересень 16
18:03 2024

З 30 вересня 2024 року набирає чинності наказ Міністерства охорони здоров’я України від 04.09.2024 № 1537, яким затверджено Переліки лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 23 серпня 2024 року.

Одночасно, втрачає чинність наказ Міністерства охорони здоров’я України від 20 лютого 2024 року № 279 «Про затвердження Переліків лікарських засобів і медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, станом на 12 лютого 2024 року».

Повідомляємо, що Національна служба здоров’я України в межах програми медичних гарантій медичного обслуговування населення здійснює реімбурсацію лікарських засобів для лікування в амбулаторних умовах серцево-судинних та цереброваскулярних захворювань, у тому числі з первинною та вторинною профілактикою інфарктів та інсультів, цукрового та нецукрового діабету, хронічних хвороб нижніх дихальних шляхів, розладів психіки та поведінки, епілепсії, хвороби Паркінсона, лікарських засобів для осіб у посттрансплантаційному періоді, лікарських засобів для лікування в амбулаторних умовах паліативних пацієнтів, що потребують знеболення та медичних виробів для вимірювання в амбулаторних умовах рівня цукру в крові пацієнтами з діабетом I типу («Глюкоза IVD (діагностика in vitro), реагент» (тест – смужки)).

До Переліку лікарських засобів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, включено 544 препарати, в тому числі 63 препарати інсуліну та 9 позицій комбінованих лікарських засобів. При цьому, 205 препаратів із зазначеного Переліку є безкоштовними.

До Переліку медичних виробів, які підлягають реімбурсації за програмою державних гарантій медичного обслуговування населення, включено медичний виріб «Глюкоза IVD (діагностика in vitro), реагент» (тест – смужки) (45 позицій препарату). При цьому, 3 позиції із зазначеного Переліку є безкоштовними.

Звертаємо увагу, що реалізація лікарських засобів та медичних виробів, які підлягають реімбурсації та закуплені до дати затвердження МОЗ оновлених переліку лікарських засобів, які підлягають реімбурсації, та переліку медичних виробів, які підлягають реімбурсації, здійснюється за цінами та у порядку, що застосовувалися до дати затвердження МОЗ зазначених переліків, протягом 30 календарних днів з дати початку їх дії.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Вітаємо колег Офісу протидії рейдерству — структурному підрозділу вже 4 роки!

Прочитайте повну статтю

Екіпаж "Білих янголів" евакуював з лінії фронту мешканців Миролюбівки

Прочитайте повну статтю

Прикордонники отримали новітні мобільні тепловізійні комплекси від Європейського Союзу

Прочитайте повну статтю

Історія подружжя поліцейської та рятувальника, які щодня піклуються про безпеку людей у прикорд...

Прочитайте повну статтю

Телеграм-канал, який поширював інформацію про теракти у Львові, заблоковано

Прочитайте повну статтю

Українська делегація вивчає іспанську систему контролю за рибальством

Прочитайте повну статтю

Делегати ХХ чергового з'їзду суддів України призначили суддю Конституційного Суду України

Прочитайте повну статтю

Фішинг та фейкові акаунти: як захистити себе від інтернет-шахраїв

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь