Підписано меморандум про медичне партнерство між головним медичним клінічним центром МВС та Травматологічним центром Меморіальної лікарні Джексона США, - Михайло Радуцький


Вересень 24
18:03 2024

«Під час робочої поїздки у США вдалося фіналізувати попередні домовленості щодо підписання меморандуму в межах ініціативи першої леді України Олени Зеленської про медичне партнерство. Це перший договір, укладений українською військовою медичною установою з лікарнею країни-партнера. Також провели консультації щодо навчання українських психологів Нацгвардії та Нацполіції у США», – повідомив Голова Комітету з питань здоров'я нації, медичної допомоги та медичного страхування Михайло Радуцький.

Він відвідав Травматологічний центр Райдера у Маямі, який вважається одним з найкращих медичних центрів США. Медики закладу першими реагують на надзвичайні ситуації, сюди направляє пацієнтів рятувальна служба, на базі лікарні розташований військовий навчальний центр для збройних сил США та країн-партнерів. У закладі використовують найсучасніше обладнання, провідні методики лікування травм та опіків, налаштована робота системи медичної аероевакуації.

«Саме досвід лікування травм та опіків найвищої складності зацікавив українських медиків. Через повномасштабну війну значно збільшилася кількість пацієнтів – і військових, і цивільних – з травмами різної складності. Наші медики зацікавлені в американських методиках лікування, а з колегами із США готові ділитися тим унікальним досвідом, що накопичився за понад 2 роки війни.

Провели онлайн-зустріч, на якій обговорили подальшу співпрацю закладів та підписали меморандум. Від Головного медичного клінічного центру МВС договір підписав начальник установи Іван Яворський, від Меморіальної лікарні Джексона – старший віце-президент і виконавчий директор Гамільтон Кларк та головний хірург Південного медичного центру Джексона Енріке Гінзбург.

Ще одне важливе питання – навчання українських військових психологів. На онлайн-зустрічі делегація від МВС, яку очолювала державний секретар міністерства Інна Ящук, поспілкувалася з представниками американських організацій. На базі однієї з лікарень МВС будує нове відділення на декілька тисяч пацієнтів, в якому планують приймати та лікувати військовослужбовців, в тому числі проводити психологічну реабілітацію пораненим захисникам. Міністерство закуповує сучасне обладнання та вивчає передові методики лікування. Вже відібрано шість спеціалістів-психологів, які готові відправитися на стажування до США. Обговорення дійшло до фінальної стадії, очікую незабаром остаточних рішень від наших партнерів. 

Хочу подякувати виконавчому директору волонтерської організації Global Response Medicine Андреї Лейнер за координацію підписання меморандуму та організацію обговорення навчання наших військових медиків в США», - додав Михайло Радуцький.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Понад мільярд гривень запропонували учасники е-торгів за п’ять нафтогазових лотів

Прочитайте повну статтю

Микола Рудик: За виготовлення і використання підроблених посвідчень водія передбачена криміналь...

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: Мішені для російських бомб – житловий будинок, хлібозавод, стадіон

Прочитайте повну статтю

Харків під ударами ворожих КАБів: До ліквідації наслідків залучено понад 50 вогнеборців

Прочитайте повну статтю

До уваги зацікавлених осіб! На кордоні з Республікою Молдова можливі затримки руху транспорту

Прочитайте повну статтю

У Волинському ТЦК створять місця для спілкування адвокатів з клієнтами

Прочитайте повну статтю

ВРП змінила територіальну підсудність судових справ Добропільського міськрайонного суду Донецьк...

Прочитайте повну статтю

Перший паспорт у 46 років

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь