ВРП змінила територіальну підсудність судових справ Добропільського міськрайонного суду Донецької області


Вересень 24
18:07 2024

Вища рада правосуддя з 7 жовтня 2024 року змінила територіальну підсудність судових справ Добропільського міськрайонного суду Донецької області шляхом її передачі до Амур-Нижньодніпровського районного суду міста Дніпропетровська.

У зв’язку зі здійсненням російською федерацією обстрілів Добропільської територіальної громади Донецької області, щоденним просуванням російських військ у бік міста Добропілля, а також з метою збереження життя та здоров’я суддів, працівників та відвідувачів суду, а також своєчасної евакуації судових справ і матеріальних цінностей виникла необхідність зміни територіальної підсудності судових справ Добропільського міськрайонного суду Донецької області.

Під час визначення оптимального варіанту зміни територіальної підсудності ураховувались наявне навантаження суду, підсудність справ якого змінюється, і суду, якому передається відповідна територіальна підсудність судових справ, географічне розташування та реалізація учасниками судових справ права на доступ до суду.

Наведене може бути забезпечене за умови відрядження суддів суду, територіальна підсудність судових справ якого змінюється, до суду, якому буде передано територіальну підсудність судових справ.

Таким чином ВРП доручила Державній судовій адміністрації України вжити невідкладних заходів щодо звернення до Вищої кваліфікаційної комісії суддів України з повідомленням про необхідність розгляду питання про відрядження суддів Добропільського міськрайонного суду Донецької області.

Крім того ДСА України та Служба судової охорони невідкладно мають вжити кадрові, організаційні та фінансові заходи, пов’язані зі збереженням (перевезенням) судових справ, серверів, у тому числі з кадровою та бухгалтерською інформацією суду, територіальна підсудність судових справ якого змінюється, а також забезпечити належні умови діяльності суду, якому передана територіальна підсудність судових справ.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Понад мільярд гривень запропонували учасники е-торгів за п’ять нафтогазових лотів

Прочитайте повну статтю

Микола Рудик: За виготовлення і використання підроблених посвідчень водія передбачена криміналь...

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: Мішені для російських бомб – житловий будинок, хлібозавод, стадіон

Прочитайте повну статтю

Харків під ударами ворожих КАБів: До ліквідації наслідків залучено понад 50 вогнеборців

Прочитайте повну статтю

До уваги зацікавлених осіб! На кордоні з Республікою Молдова можливі затримки руху транспорту

Прочитайте повну статтю

У Волинському ТЦК створять місця для спілкування адвокатів з клієнтами

Прочитайте повну статтю

ВРП змінила територіальну підсудність судових справ Добропільського міськрайонного суду Донецьк...

Прочитайте повну статтю

Перший паспорт у 46 років

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь