Понад 10 тисяч заявок про виявлення вибухонебезпечних предметів надійшло через сторінку з інтерактивною мапою на сайті ДСНС України


Травень 02
16:21 2022

Понад 10 тисяч заявок про виявлення вибухонебезпечних предметів надійшло через сторінку з інтерактивною мапою на сайті ДСНС України. Про це повідомив заступник Міністра внутрішніх справ Ігор Бондаренко під час брифінгу «Цифрові сервіси та проекти МВС в умовах війни» у медіацентрі Україна-Укрінформ. 

Заступник очільника МВС нагадав, що на офіційному сайті ДСНС запрацювала інтерактивна мапа з місцями виявлення вибухонебезпечних предметів і небезпечних ділянок та інформацією щодо перебігу розмінування.

«Також у цьому ресурсі працює сервіс, куди громадяни можуть поінформувати ініціативно, з наданням відповідних координат і зображеннями знайдених небезпечних предметів, щоб підрозділи ДСНС могли відповідним чином реагувати. Наразі надійшло вже понад 10 тисяч таких повідомлень», - поінформував Ігор Бондаренко.

За його словами, даний сервіс створений саме для того, щоби максимально убезпечити громадян, які повертаються до міст і сіл, де ще досі можуть залишатися значні обсяги небезпечних предметів, які лишили після себе російські військові.

«Закликаю, щоб цим сервісом активно користувалися наші громадяни, і щоб вони також дотримувалися рекомендацій, які надходять від ДСНС. На жаль, є випадки, коли транспорт підірвався на міні. Сподіваюся, що і підрозділи ДСНС, і інші профільні підрозділи, які допомагають у розмінуванні, що вони цю роботу виконають у досить стислий термін, наскільки це можливо», - сказав заступник Міністра.

Нагадаємо, раніше було створено сервіс для координації дій рятувальних служб, евакуації населення та надання гуманітарної допомоги  Тelegram-бот @Evacuation2022_bot. 

Через цей чат-бот можна додавати свої контакти, геолокацію та зв'язатися з представниками Координаційного центру, який працює спільно з Мінреінтеграції, Українською асоціацією районних та обласних рад. 

«Завдяки тому, що з сервісом працюють представники територіальних громад, швидко залучаються до допомоги представники відповідних профільних служб - як із системи МВС, так і інші - Міністерство охорони здоров'я України, волонтери», - зазначив він.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь