Понад 404 млн грн державної підтримки отримали 2822 фермерських господарств, - Комітет з питань аграрної та земельної політики


Вересень 25
15:00 2024

У складні часи для України державна підтримка аграріїв та розвиток галузі є вкрай важливою, - повідомляють у Комітеті з питань аграрної та земельної політики.

Так, за інформацією Мінагрополітики, Український державний фонд підтримки фермерських господарств 23 вересня виплатив з державного бюджету 2822 фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції 404,6 млн грн. Кошти виплачені в рамках програми надання бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь сільськогосподарського призначення (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності. Згідно з її умовами, аграрії, які обробляють до 120 га, отримали по 4 тисяч гривень безповоротної допомоги на один гектар.

Зазначається, що з 20 серпня 2024 року в ДАР поновлено прийом заявок на отримання бюджетної субсидії на одиницю оброблюваних угідь (1 гектар) для провадження сільськогосподарської діяльності. Субсидія, розміром 4 тис. грн на 1 га, доступна виробникам сільськогосподарської продукції, які мають у власності або користуванні до 120 га земель сільськогосподарського призначення.

Підтримку за кошти державного бюджету (перший транш Світового банку) в рамках Екстреного проекту надання інклюзивної підтримки для відновлення сільського господарства України (ARISE) здійснено відповідно до Порядку використання коштів, передбачених у державному бюджеті для надання підтримки фермерським господарствам та іншим виробникам сільськогосподарської продукції, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 16 серпня 2022 р. №918.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь