Сенсація

Поточні результати цільових заходів: на Прикарпатті виявлено 7 мігрантів з неврегульованим статусом


Жовтень 23
12:04 2024

Продовжуємо інформувати населення про діяльність міграційної служби Івано-Франківської області з контролю за виконанням іноземцями і громадянами України законодавства у міграційній сфері.

Зараз на території регіону тривають цільові профілактичні заходи під умовною назвою «Мігрант». У  полі зору працівників міграційної служби і органів правопорядку місця та заклади можливого перебування правопорушників-іноземців, готельно-розважальні заклади, мотелі, туристичні та відпочинкові локації. З нового: перевірками охоплено виробничі об’єкти і будівельні майданчики,  де працюють або можуть працювати за наймом громадяни з інших країн.

З іншого боку, не варто сприймати зусилля міграційної служби, як заходи виключно адміністративно-правового впливу. Є розуміння, що війна спричинила непередбачувані зміни  у житті багатьох іноземних громадян, які опинилися  у складних ситуаціях. У кожному разі з людьми проводиться консультаційно-роз’яснювальна робота, спрямована на те, щоб іноземці розуміли не лише свої права, але й усвідомлювали власну відповідальність за порушення законодавства України.

До прикладу, свого часу на території Калуського району працівники міграційної служби виявили факт незаконного перебування в Україні 39-річного громадянина Туреччини. Характерно, що проблеми з законом  у цього іноземця мають тривалу історію. Ще раніше його було зобов’язано у примусовому порядку повернутися до країни походження, але він цього не зробив. Понад те, за деякий час чоловік потрапив на лаву підсудних за звинуваченням у вчиненні кримінального правопорушення. Суд постановив покарати іноземця сплатою штрафу, натомість міграційна служба у межах своєї компетенції ухвалила рішення про примусове видворення чоловіка.

В умовах, коли в країні не працюють міжнародні аеропорти, а суміжні країни неохоче дають дозвіл на транзитне перебування мігрантів,  виконати цю процедуру без зволікань не є просто, проте можливо. За позовом  УДМС в Івано-Франківській області суд ухвалив рішення про поміщення громадянина Туреччини терміном на 4 місяці до спеціалізованого пункту тимчасового перебування іноземців та осіб без громадянства (ПТПІ), що у Волинській області, з метою його ідентифікації ( оформлення паспорта та інших документів для перетину кордонів). Попереду ділове листування і спілкування з консульською службою Турецької Республіки.

Треба сказати, що до цієї історії є дотичною й доля щонайменше трьох громадян України. Йдеться про жінку, з якою співмешкає іноземець, а також двох неповнолітніх дітей, для яких він є батьком. У жовтні Ківерцівський районний суд Волинської області двічі повертав без задоволення адміністративні позови 39-річного іноземця про визнання протиправним та скасування рішення про його примусове видворення з України. Законодавство залишає громадянинові Туреччини можливість оскаржувати ухвалу суду шляхом подання апеляційної скарги.

Насамкінець власне про поточні результати операції «Мігрант».   Упродовж місяця проведення профілактичних заходів задокументовано загалом 20 порушень міграційного законодавства, вчинених іноземними громадянами,  виявлено 7 іноземців з неврегульованим статусом ( нелегальних мігрантів).  Щодо 5 правопорушників  ухвалено рішення про примусове повернення до країн походження чи в треті країни, двох  видворятимуть з України примусово.        

Управління ДМС в Івано-Франківській області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Катерина Павліченко взяла участь у форумі «Протидія дискримінації та злочинам на ґрунті ненавис...

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і семеро поранених за добу – наслідки російських ударів по мирних жителях Донеччи...

Прочитайте повну статтю

Внаслідок обстрілів Харківщини є загиблі та поранені

Прочитайте повну статтю

Полювання на осіннього красеня: спінінгова риболовля на головня

Прочитайте повну статтю

Про перешкоди на шляху передачі меліоративних систем організаціям водокористувачів

Прочитайте повну статтю

Компенсація за знищену нерухомість: процедуру поновлення розгляду заяв уточнять

Прочитайте повну статтю

Круглий стіл» у Вінниці

Прочитайте повну статтю

Про результати роботи «гарячої лінії» Міграційної служби Житомирської області за 9 місяців 2024...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь