Прикордонники фіксують суттєве зростання пасажиропотоку, зокрема на кордоні з країнами ЄС


Грудень 24
17:18 2021

Вже традиційно, напередодні різдвяних та святкових днів, на кордоні зростає пасажиропотік, особливо це спостерігається на кордоні з країнами ЄС.Переважна більшість подорожніх, серед яких і велика кількість заробітчан та студентів, повертаються в Україну на свята до своїх рідних та близьких. Наприклад, якщо за перші 20 днів листопада прикордонники Львівського загону в пунктах пропуску оформили близько 240 тис. осіб, то за аналогічний період грудня – майже на 90 тисяч осіб більше.

Для забезпечення ритмічності пропускних операцій у пунктах пропуску збільшена кількість прикордонних нарядів з перевірки документів та огляду транспортних засобів.

Зазначимо, що більшість пасажирів обирають звичні маршрути, які не завжди можуть бути найшвидшими. Наприклад, на ділянці Львівського прикордонного загону найбільш завантаженими є пункти пропуску для автомобільного сполучення «Рава-Руська», «Краківець»  «Шегині» та для повітряного сполучення «Львів». В решті пунктів пропуску, зазвичай, менше завантаження. Для того, щоб швидше перетнути державний кордон, рекомендуємо обирати найменш завантажені пункти пропуску. Стан їх завантаженості пропонуємо відстежувати на онлайн-ресурсах, в тому числі офіційному сайті Держприкордонслужби України https://dpsu.gov.ua/ua/map/ або сторінці Facebook Західного регіонального управління Держприкордонслужби.  

Також звертаємо увагу подорожніх, що при перетинанні кордону, крім перевірки документів, співробітники ДПСУ здійснюють ще й заходи контролю, пов’язані з недопущенням поширення коронавірусної інфекції. Тому просимо тих громадян, хто не має документів про вакцинацію, встановлювати додаток «Вдома» ще до перетинання кордону, а вже в самому пункті пропуску активувати програму.

Бажаємо гарних подорожей та радісних свят!   

Коментарі у відео:

Заступниця начальника відділення інспекторів прикордонної служби «Шегині» Валентина Скред.

Заступник начальника відділу організації прикордонного контролю Західного регіонального управління Держприкордонслужби України Віктор Сампір.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь