Прикордонники запустили проєкт «Шлях мобілізованого»


Травень 15
21:10 2024

Проєкт «Шлях мобілізованого» - це трисерійний відеощоденник музиканта та журналіста Віктора Пономарьова.  Чоловіка мобілізували й направили на службу до бригади "Помста" Державної прикордонної служби України.  Про її створення у лютому цього року  оголосив Міністр внутрішніх справ Ігор Клименко.

Розповідь мобілізованого до бригади "Помста" ведеться від першої особи. Вона - про перші місяці перебування на військовій службі. 

Мета проєкту – показати, що насправді відбувається після того, як ТЦК направляє мобілізованого у військо, як проходять його будні на прикладі одного з бойових підрозділів Державної прикордонної служби України.

Перша серія проєкту називається «Від цивільного – до військового». У ній автор розповідає про свій перший досвід у війську. 

«У мене була мотивація потрапити до війська, я не міг стояти осторонь та жити цивільним життям, хотів безпосередньо стати частиною Сил оборони України», - зазначає Віктор Пономарьов. 

Він переконаний, що йому пощастило потрапити до легендарного Луганського прикордонного загону –  підрозділу, який на війні з 2014 року, в якому служать оборонці Бахмута та інших найбільш гарячих ділянок фронту. 

«Основна мета цього блогу – показати суспільству, як саме відбувається підготовка військовослужбовця з перших днів після мобілізації, на своєму власному прикладі», – пояснює солдат.

У першій серії блогу йдеться про знайомство з майбутніми побратимами, отримання військової форми, зміну побуту та перехід від цивільного життя до військового. 

«Зміна побуту – саме так я б описав свою першу серію блогу. Ми проходили додатковий медичний огляд, отримували військову форму, вчилися жити та харчуватися за графіком», - розповідає новобранець. 

Водночас він наголошує, що в цій серії поки ще немає повноцінної військової підготовки, а є лише так званий «табір для мобілізованих». 

«У ньому ми пробули тиждень, перш ніж поїхати на полігон навчатися. Тут я показую наш побут, рекрутинг на посади», - каже автор і водночас головний герой фільму. 

З його слів, це радше плавний перехід від цивільного життя до служби.Тож запрошуємо до перегляду. Далі буде. 

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь