Пріоритети відновлення та можливості для залучення приватних інвестицій в Україну: Сергій Марченко на заході «Партнерство заради відбудови: шлях до Римської конференції 2025»


Жовтень 23
15:01 2024

У рамках робочого візиту на Щорічні збори МВФ та Світового банку у Вашингтоні Міністр фінансів України Сергій Марченко взяв участь у заході «Партнерство заради відбудови: шлях до Римської конференції URC 2025», за організації Посольства Італії та Посольства України у США. 

Захід мав на меті обговорення можливостей та викликів у посиленні міжнародної допомоги на відновлення та реконструкцію України в рамках підготовки до Міжнародної конференції з питань відновлення України (Ukraine Recovery Conference – URC2025), що відбудеться у Римі, Італія. 

Під час панельної дискусії учасники обговорили ключові пріоритети відновлення та можливості для залучення приватних інвестицій в Україну, а також роль Української платформи донорів. До обговорень доєднались спеціальний посланник МЗС Італії з питань відновлення України Давіде Ла Чечіліа, Віце-президентка Світового банку у справах Регіону Європи та Центральної Азії Антонелла Бассані, керівник місії МВФ в Україні Гевін Грей та помічниця адміністратора Бюро з питань Європи та Євразії USAID Ерін Елізабет Маккі.

Співпраця з ключовими партнерами у межах Української платформи донорів створює необхідні умови для систематизації пріоритетів відновлення: “Платформа є ключовим майданчиком для координації зусиль донорів у підтримці України. Це стосується як потреб бюджету, так і пріоритетів у відновленні. Від початку 2024 року вже вдалось залучити 25,6 млрд доларів США прямої бюджетної допомоги. Ці кошти допомагають нам забезпечувати всі невійськові видатки”. 

Сергій Марченко наголосив, що спільні зусилля друзів України допомагають Уряду впроваджувати необхідні реформи, навіть в умовах повномасштабного вторгнення рф. Це в свою чергу сприяє покращенню бізнес-середовища для залучення приватних інвестицій.

У цьому контексті Міністр фінансів також зауважив, що саме безпековий фактор, спричинений агресією рф, є ключовим обмеженням для залучення великого приватного капіталу в Україну. Так, посилення засобів ППО в Україні є одним з важливих шляхів для вирішення цього питання. Зі свого боку, Уряд України робить все можливе для впровадження реформ, які націлені на покращення бізнес-клімату. 

Учасники заходу висловили готовність підтримувати Україну до нашої перемоги над агресором. І Міжнародна конференція з питань відновлення України у Римі має принести вагомі результати на цьому шляху. 

Міністр фінансів України висловив подяку  Послу Італії в США Маріанджелі Заппії за організацію заходу та можливість зібрати представників ключових країн-донорів України й провідних фінансових організацій для обговорення нагальних тем для України.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Катерина Павліченко взяла участь у форумі «Протидія дискримінації та злочинам на ґрунті ненавис...

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і семеро поранених за добу – наслідки російських ударів по мирних жителях Донеччи...

Прочитайте повну статтю

Внаслідок обстрілів Харківщини є загиблі та поранені

Прочитайте повну статтю

Полювання на осіннього красеня: спінінгова риболовля на головня

Прочитайте повну статтю

Про перешкоди на шляху передачі меліоративних систем організаціям водокористувачів

Прочитайте повну статтю

Компенсація за знищену нерухомість: процедуру поновлення розгляду заяв уточнять

Прочитайте повну статтю

Круглий стіл» у Вінниці

Прочитайте повну статтю

Про результати роботи «гарячої лінії» Міграційної служби Житомирської області за 9 місяців 2024...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь