Реформа публічного врядування - це частина нашого євроінтеграційного шляху, - Олександр Корнієнко виступив на Рішельє-форумі публічної служби 2024 "Публічна служба України в умовах війни: переосмислення ідентичності"


Вересень 25
18:05 2024

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив на відкритті Рішельє-форуму публічної служби 2024 «Публічна служба України в умовах війни: переосмислення ідентичності». Від Парламенту участь у Форумі також взяла заступниця голови Комітету з питань інтеграції України до Європейського Союзу Марія Мезенцева-Федоренко.

У своєму виступі Перший віцеспікер Олександр Корнієнко повідомив, що останні два роки були складними й ризикованими для публічного врядування. «Коли почалося повномасштабне вторгнення, ми говорили про те, як нам зберегти державну службу. Як зберегти її міцність в той час, коли частина колег воює, а частина виїхала. Ми памʼятаємо, що 2022 рік був для державного управління країни ризиковий. Але ми впоралися. Наразі реформа публічного врядування — це частина нашого євроінтеграційного шляху. Є низка завдань над якими працюємо та прагнемо вирішити їх максимально ефективно», — зазначив Олександр Корнієнко, додавши при цьому, що є питання, які теж потребують розвʼязання: справедлива оплата праці держслужбовців, конкурси, орієнтир на досягнення. Умови праці мають бути такими, щоб люди йшли на відповідні посади й прагнули розвиватися на них, упевнений Перший заступник Голови Верховної Ради України.

Наголошувалося на великій роль публічних службовців не лише в сталому врядуванні в умовах війни, а і в євроінтеграційних процесах держави. При цьому, за словами Першого віцеспікера, важливою складовою є постійне вдосконалення професійних компетентностей публічних службовців. «Важливими також є підвищення спроможностей та навчання службовців у європейському напрямі. Адже у статусі членів ЄС нас чекатимуть додаткові потреби в кадрах», — наголосив Олександр Корнієнко.

Перший віцеспікер подякував партнерам за підтримку реформ публічного врядування. «Продовжуємо нашу роботу, з урахуванням нагальних потреб, які стоять перед воєнною державою, а потім — повоєнною державою, яка вступає в ЄС», — резюмував Олександр Корнієнко. 

Довідково:

Рішельє-форум публічної служби 2024 організовано Національним агентством України з питань державної служби, Центром адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу та Вищою школою публічного управління за підтримки проектів та програм МТД та міжнародних організацій.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ігор Клименко подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Японії в Україні за підтримку та спі...

Прочитайте повну статтю

Алгоритм перереєстрації гуманітарних авто у сервісних центрах МВС

Прочитайте повну статтю

АРМА реалізувало ще 11 годинників медведчука на майже 3,3 млн гривень

Прочитайте повну статтю

Оголошуємо новий набір кандидатів на вакансії офіцерів Служби освітньої безпеки

Прочитайте повну статтю

З Костянтинівської та Іллінівської громад за місяць евакуйовано понад 1600 дітей

Прочитайте повну статтю

Курсанти-прикордонники познайомилися із роботою канадських кінологів

Прочитайте повну статтю

Удар КАБу по багатоповерхівці Харкова: з-під завалів дістали тіло ще однієї жертви

Прочитайте повну статтю

Ворог обстріляв Краматорськ, є постраждалі

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь