Результати і досягнення реформи професійної освіти – пресбрифінг МОН


Березень 17
18:12 2023

Міністерство освіти і науки України провело інформаційну сесію про результати та досягнення реформи професійної освіти для блогерів і журналістів. На заході обговорили ключові виклики та перемоги реформи, зміни у закладах професійної освіти, а також потенціал сфери у відбудові України. Пресбрифінг відбувся 17 березня 2023 року.

«За 3 роки реформування ми побудували 265 навчально-практичних центрів за державний бюджет, оновили 151 освітній стандарт під сучасні вимоги роботодавців та передали 192 профтехи з державної у комунальну власність, що становить 30% від загальної кількості. Ми змогли підвищити кваліфікацію понад 2 тис. педагогів у сфері цифровізації, онлайн-навчання, менеджменту, профорієнтації, а також налагодити партнерство з понад 15 міжнародними організаціями», – зазначив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет.

За роки «трансформації» професійної освіти МОН вдалося досягнути результатів у кожній з ключових сфер:

Повномасштабне вторгнення рф в Україну змусило лідерів реформи оперативно відреагувати на воєнні виклики. Доповідачі поділилися, як адаптували концепцію реформи професійної освіти до воєнних реалій. Зокрема, нині продовжують модернізацію техніки у профтехах, впроваджують європейські освітні стандарти, проводять тренінги для педагогів та розпочинають комунікаційні кампанії. Однак, крім базових напрямів розвитку, додали також потреби у відбудові зруйнованих і пошкоджених профтехів, підтримку внутрішньопереміщених осіб та освіту дорослих.

Важливим у цей період стало створення платформи дистанційного навчання «Професійна освіта онлайн», на якій вже розміщено 29 онлайн-курсів за різними професіями.

«Ми продовжуємо розвиток людського потенціалу у профтехах, адже розуміємо, що саме педагоги та учні – це рушії змін. За 4 роки реформування нам вдалося підвищити кваліфікацію понад 2 тис. педагогів у сфері цифровізації, онлайн-навчання, менеджменту, профорієнтації, а також збільшити стипендії учнів профтехів майже в 2,5 рази – до 1250 грн», – прокоментував Сергій Шкарлет.

Крім МОН, серед спікерів заходу також були керівники та педагоги закладів професійної освіти, випускники профтехів, а також представники бізнесу.

У межах події учасники заходу відвідали «Міжрегіональний центр ювелірного мистецтва міста Київ», де дізналися, як працює профтех зсередини, поспілкувалися з дирекцією центру, його студентами, ознайомилися з навчально-виробничим процесом та результатами реформи на практиці.

Захід організований у межах Програми ЄС «EU4Skills: кращі навички для сучасної України».

Нагадаємо, що оприлюднено нову історію комунікаційної кампанії «Партнерство заради змін. Як проєкт EdUP покращує сантехнічну освіту в Україні».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Україна та ЄС розвивають співпрацю в галузі критичної сировини 

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники встановили нові світові рекорди

Прочитайте повну статтю

Вибухотехніки поліції знешкодили бойову частину ворожої крилатої ракети, яка не здетонувала (Ві...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко взяв участь у засіданні РНБО під головуванням Президента України

Прочитайте повну статтю

ДПСУ та НГУ отримали військові медичні автобуси від НАТО

Прочитайте повну статтю

«Техніка, що рятує»: Водою або піною? Автомобіль повітряно-пінного гасіння АППГ-6/5-60

Прочитайте повну статтю

Принципи меморіалізації російсько-української війни обговорили на круглому столі в Укрінформі

Прочитайте повну статтю

На Дністровському водосховищі стартує Кубок України з ловлі хижої риби

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь