Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 64 від 25 липня 2024 року


Липень 25
18:10 2024

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 14 членів Ради: Г.Усик, Ю.Бокова, Т.Бондаренко, С.Бурлаков, О.Ковбій, А.Котелевець, С.Кравченко, Д.Лук’янов, Р.Маселко, О.Мельник, М.Мороз, І.Плахтій, В.Саліхов, О.Сасевич.

1. Вища рада правосуддя вирішила клопотання заступника Генерального прокурора Войтенка Антона Борисовича задовольнити.

Тимчасово, до 12 вересня 2024 року, відсторонити суддю Господарського суду Дніпропетровської області Бондарєва Едуарда Миколайовича від здійснення правосуддя у зв’язку з притягненням до кримінальної відповідальності.

2. Вища рада правосуддя ухвалила оголосити перерву у розгляді матеріалів щодо внесення Президентові України подання про призначення СОПРОНЮК Оксани Володимирівни на посаду судді Нетішинського міського суду Хмельницької області.

3. Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення САЛАЙЧУКА Тараса Івановича на посаду судді Деснянського районного суду міста Києва.

4. Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення СОРОКОЛІТА Євгена Миколайовича на посаду судді Бахмацького районного суду Чернігівської області.

5. Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення ТИХОНОВОЇ Олени Анатоліївни  на посаду судді Малиновського районного суду міста Одеси.

6. Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення ФЕДОРЧУК Ірини Володимирівни на посаду судді Ружинського районного суду Житомирської області.

7. Вища рада правосуддя ухвалила оголосити перерву у розгляді матеріалів щодо внесення Президентові України подання про призначення МОВЧАНА Віталія Віталійовича на посаду судді Іванківського районного суду Київської області.

8. Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення ПОЛЯКОВА Олександра Володимировича на посаду судді Дзержинського районного суду міста Харкова.

9. Вища рада правосуддя ухвалила оголосити перерву у розгляді матеріалів щодо внесення Президентові України подання про призначення ІЩЕНКА Олександра Петровича на посаду судді Ірпінського міського суду Київської області.

10. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ПРЯДКІНУ Ольгу Валентинівну з посади судді Полтавського апеляційного суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

11. Вища рада правосуддя ухвалила залишити без розгляду заяву про звільнення ЛОЗОВСЬКОГО Олександра Анатолійовича з посади судді Волинського окружного адміністративного суду у відставку.

12. Вища рада правосуддя вирішила звільнити МОЙСЮКА Миколу Івановича з посади судді Сьомого апеляційного адміністративного суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

13. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ШЕВЧЕНКО Ольгу Володимирівну з посади судді Широківського районного суду Дніпропетровської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

14. Вища рада правосуддя вирішила відмовити у припиненні відставки судді СІМОНЕНКО Валентини Миколаївни.

15. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо перевірки в порядку, установленому Кримінальним процесуальним кодексом України, обставин, зазначених у повідомленні судді Іванківського районного суду Київської області ГОНЧАРУКА Олексія Петровича про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

16. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо перевірки в порядку, установленому Кримінальним процесуальним кодексом України, обставин, зазначених у повідомленні судді Тростянецького районного суду Сумської області ОГІЄНКА Олександра Олексійовича про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

17. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо перевірки у порядку, встановленому Кримінальним процесуальним кодексом України, обставин, зазначених у повідомленні судді Бердянського міськрайонного суду Запорізької області СТРУЧКОВОЇ Лілії Іванівни (відряджена до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області) про втручання в діяльність судді щодо здійснення правосуддя.

18. Вища рада правосуддя вирішила затвердити висновки членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

Бондаренко Тетяни Знаменівни – за повідомленням голови Шостого апеляційного адміністративного суду КУЗЬМИШИНОЇ Олени Миколаївни;

Усика Григорія Івановича – за повідомленням судді Криворізького районного суду Дніпропетровської області БЕРЕЗЮК Марини Василівни.

19. Вища рада правосуддя вирішила погодити перерозподіл видатків за спеціальним фондом державного бюджету за кодами економічної класифікації видатків 2210 «Предмети, матеріали, обладнання та інвентар», 2240 «Оплата послуг (крім комунальних)», 3110 «Придбання обладнання і предметів довгострокового користування», 3132 «Капітальний ремонт інших об’єктів», 3142 «Реконструкція та реставрація інших об’єктів» в розрізі судів, Державної судової адміністрації України та територіальних управлінь Державної судової адміністрації України згідно з додатком «Пропозиції щодо перерозподілу видатків за спеціальним фондом державного бюджету» до листа т. в. о. Голови Державної судової адміністрації України від 17 липня 2024 року № 11-14601/24.

Копію рішення надіслати до Державної судової адміністрації України.

20. Вища рада правосуддя вирішила затвердити консультативний висновок щодо проєкту Закону «Про внесення змін до Закону України “Про судоустрій і статус суддів” та деяких законодавчих актів України щодо вдосконалення ухвалення та проголошення судових рішень», реєстраційний № 9445, внесений 30 червня 2024 року на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України Масловим Д.В., Іонушасом С.К., Калауром І.Р., Стефанчуком М.О., Міньком С.А., Фрісом І.П., Гуньком А.Г., Васюком О.О., Ватрасом В.А., Неклюдовим В.М., Бакумовим О.С., Павлюком М.В., Арешонковим В.Ю., Колєвим О.В., Бабієм Р.В., Павлішем П.В.

Надіслати консультативний висновок до Верховної Ради України.

21. Вища рада правосуддя ухвалила об’єднати дисциплінарну справу стосовно судді Шевченківського районного суду міста Львова СВІРІДОВОЇ Валентини Василівни, відкриту за скаргою Берези Марти Володимирівни (вхідний № М-36/15/7-24 від 14 травня 2024 року), з дисциплінарною справою стосовно судді Шевченківського районного суду міста Львова Свірідової Валентини Василівни, відкритою за скаргою Чижик Тетяни Віталіївни (№ Ч-1059/31/7-22 від 15 грудня 2022 року), в одну дисциплінарну справу і передати її на розгляд Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя.

Проведення підготовки до розгляду об’єднаної дисциплінарної справи доручити члену Третьої Дисциплінарної палати Вищої ради правосуддя Лук’янову Дмитру Васильовичу.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Богдан Драпятий: Цивілізований світ солідарний з Україною та активно підтримує саперів у бороть...

Прочитайте повну статтю

За рішенням суду браконьєр відшкодує державі півмільйона гривень за завдані збитки рибному госп...

Прочитайте повну статтю

Олена Дума: Договір управління рухомим арештованим майном паркового комплексу «Межигір’я» залиш...

Прочитайте повну статтю

УВАГА! У мережі виявлено російський клон офіційного сайту ДПСУ!

Прочитайте повну статтю

«Вчасна домедична допомога на полі бою – це врятоване життя як побратимів, так і своє власне»,...

Прочитайте повну статтю

Парламент Естонії визнав депортації кримських татар геноцидом

Прочитайте повну статтю

Конференція «Європейська інтеграція України: охорона здоров’я»

Прочитайте повну статтю

Співпраця для зеленого відновлення: в Держенергоефективності провели робочу зустріч з представн...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь