Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 86 від 30 листопада 2021 року


Листопад 30
14:12 2021

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 16 членів Ради:  О.Маловацький, Н.Краснощокова, О.Прудивус, О.Блажівська, С.Болотін, В.Говоруха, П.Гречківський, В.Грищук, В.Данішевська, Л.Іванова, В.Матвійчук, І.Плахтій, Т.Розваляєва, В.Саліхов, В.Суховий, С.Шелест.

1. Вища рада правосуддя вирішила відрядити суддю Запорізького окружного адміністративного суду ДУЛЯНИЦЬКУ Світлану Мефодіївну до Рівненського окружного адміністративного суду для здійснення правосуддя строком на один рік із 14 грудня 2021 року.

Доручити Державній судовій адміністрації України здійснити перерозподіл видатків на утримання судів.

2. Вища рада правосуддя вирішила  відрядити суддю Любарського районного суду Житомирської області ВАЛЬЧУКА Валерія Вікторовича до Тиврівського районного суду Вінницької області для здійснення правосуддя строком на один рік із 15 грудня 2021 року.

Доручити Державній судовій адміністрації України здійснити перерозподіл видатків між судами.

3. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ДАНІШЕВСЬКУ Валентину Іванівну з посади судді Касаційного господарського суду у складі Верховного Суду у зв’язку з поданням заяви про відставку.

4. Вища рада правосуддя вирішила визнати відсутність порушення вимог щодо несумісності заступником начальника третього відділу процесуального керівництва Другого управління організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням, яке здійснюється слідчими центрального апарату Державного бюро розслідувань Департаменту організації і процесуального керівництва досудовим розслідуванням органів Державного бюро розслідувань, нагляду за його оперативними підрозділами та підтримання публічного обвинувачення у відповідних провадженнях Офісу Генерального прокурора ЧЕЧЕТТОМ Сергієм Валеріяновичем.

5. Розглянувши повідомлення суддів Київського апеляційного суду ГУЛЯ В’ячеслава Володимировича, МАТВІЄНКО Юлії Олександрівни про втручання в діяльність суддів щодо здійснення правосуддя, Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Макарівської селищної ради стосовно вжиття заходів щодо недопущення депутатом Довгалем Олександром Петровичем дій, які можуть бути розцінені як вплив на суддів та втручання в їхню діяльність щодо здійснення правосуддя, що негативно позначається на авторитеті правосуддя та посягає на незалежність судової влади.

6. Вища рада правосуддя вирішила продовжити до 9 грудня 2021 року строк надання суддями згоди на відрядження до Попаснянського районного суду Луганської області.

Затвердити текст оголошення про продовження строку надання суддями згоди на відрядження до Попаснянського районного суду Луганської області та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

7. Вища рада правосуддя вирішила розпочати процедуру відрядження суддів до Солом’янського районного суду міста Києва.

Затвердити текст оголошення про початок процедури відрядження суддів  та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

8. Вища рада правосуддя вирішила розпочати процедуру відрядження судді до Вугледарського міського суду Донецької області.

Затвердити текст оголошення про початок процедури відрядження судді та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

9. Вища рада правосуддя вирішила розпочати процедуру відрядження суддів до Лисичанського міського суду Луганської області.

Затвердити текст оголошення про початок процедури відрядження суддів  та оприлюднити його на вебсайті Вищої ради правосуддя.

10. Вища рада правосуддя ухвалила повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження судді до Добропільського міськрайонного суду Донецької області повернути до Державної судової адміністрації України.

11. Вища рада правосуддя ухвалила повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження судді до Тальнівського районного суду Черкаської області повернути до Державної судової адміністрації України.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Суми: окупанти вдарили по будівлі геріатричного пансіонату – є загиблий та постраждалі

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Проходження ВЛК має бути зручним і швидким для наших захисників і захисниць

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся з Надзвичайним і Повноважним Послом Португальської Республіки в Україні...

Прочитайте повну статтю

На Сумщині судитимуть 4 учасників організованої групи та їх пособницю, які ошукували військовос...

Прочитайте повну статтю

Рухаємось до членства у ЄС: як представникам громадянського суспільства долучитись до переговор...

Прочитайте повну статтю

Результати двосторонньої зустрічі України та Європейської Комісії з питань скринінгу Розділу 23...

Прочитайте повну статтю

МВС безбар’єрність: як людям із порушенням слуху та мовлення замовити послугу через сервіс «Єди...

Прочитайте повну статтю

Програма розвитку ООН тривалий час є надійним партнером МВС України, – Катерина Павліченко

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь