Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 89 від 9 грудня 2021 року


Грудень 09
14:08 2021

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 15 членів Ради: О.Маловацький, Н.Краснощокова, О.Прудивус, Л.Швецова, О.Блажівська, С.Болотін, В.Говоруха, П.Гречківський, Л.Іванова, В.Князєв, В.Матвійчук, І.Плахтій, Т.Розваляєва, В.Саліхов, В.Суховий.

1. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ПАСІЧНИКА Дмитра Івановича з посади судді Кіровоградського районного суду Кіровоградської області у зв’язку з поданням заяви про відставку.

2. Вища рада правосуддя вирішила відмовити СЕРЕДНІЙ Наталії Григорівні у звільненні з посади судді Довгинцівського районного суду міста Кривого Рогу Дніпропетровської області у зв’язку з поданням заяви у відставку.

3. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування кримінального правопорушення у кримінальному провадженні, внесеному 18 листопада 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № …3 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України, за фактами, повідомленими суддею Другого апеляційного адміністративного суду КАЛИНОВСЬКИМ Віталієм Анатолійовичем.

4. Розглянувши звернення голови громадської організації «Всеукраїнська асоціація суддів у відставці» НЕВ’ЯДОМСЬКОГО Дениса Володимировича про вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя, Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Верховної Ради України з пропозицією щодо приведення положень законодавства України у відповідність до рішення Конституційного Суду України від 15 квітня 2020 року № 2-р(II)/2020 з метою поновлення права соціального захисту суддів, щодо яких у період з 1 квітня 2014 року по 30 вересня 2016 року Верховною Радою України прийнято рішення про звільнення з посади у відставку.

5. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування злочину у кримінальному провадженні, внесеному 20 вересня 2021 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № …3 за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною першою статті 383 Кримінального кодексу України, за фактами, викладеними у повідомленні судді Господарського суду Одеської області Д’ЯЧЕНКО Тетяни Геннадіївни.

6. Вища рада правосуддя вирішила затвердити висновки членів Вищої ради правосуддя про відсутність підстав для вжиття заходів щодо забезпечення незалежності суддів та авторитету правосуддя:

Болотіна Сергія Миколайовича – за повідомленням судді Ірпінського міського суду Київської області КРАВЧУК Юлії Василівни (вхідний № 3823/0/6-21 від 30 листопада 2021 року);

Маловацького Олексія Володимировича – за повідомленнями судді Городищенського районного суду Черкаської області СИНИЦІ Людмили Павлівни (вхідний № 1543/0/6-21 від 1 квітня 2021 року, вхідний  № 3699/0/6-21  від 1 жовтня 2021 року).

7. Вища рада правосуддя вирішила затвердити Зміни до Порядку ведення Єдиного державного реєстру судових рішень.

Копію цього рішення надіслати Офісу Генерального прокурора, Державній судовій адміністрації України, Державному підприємству «Інформаційні судові системи».

8. Вища рада правосуддя вирішила затвердити консультативний висновок щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до розділу XII «Прикінцеві та перехідні положення» Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо відрядження суддів з метою забезпечення здійснення правосуддя та усунення загрози припинення роботи апеляційних судів», реєстраційний № 6049, внесеного 14 вересня 2021 року на розгляд Верховної Ради України народними депутатами України Масловим Д.В., Галайчуком В.С., Пушкаренком А.М., Тарасенком Т.П., Кінзбурською В.О., Горобцем О.С., Фроловим П.В., Лічман Г.В., Неклюдовим В.М., Вінтоняк О.В., Гришиною Ю.М., Бакумовим О.С., Кравчук Є.М., Мезенцевою М.С.

Надіслати консультативний висновок до Верховної Ради України.

9. Вища рада правосуддя вирішила затвердити консультативний висновок щодо проєктів законів України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та інших Законів щодо дистанційного проведення з’їзду суддів України з кадрових питань» від 12 березня 2021 року, реєстраційний № 5231, внесеного на розгляд Верховної Ради України у порядку законодавчої ініціативи народними депутатами України Бабієм Р.В., Михайлюк Г.О., Струневичем В.О., Штепою С.С., Тарасенком Т.П., та «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» та інших Законів щодо дистанційного проведення з’їзду суддів України з кадрових питань» від 30 березня 2021 року, реєстраційний № 5231-1, внесеного на розгляд Верховної Ради України у порядку законодавчої ініціативи народними депутатами України Дирдіним М.Є. та Загоруйко А.Л.  

Надіслати консультативний висновок до Верховної Ради України.

10. Вища рада правосуддя вирішила затвердити консультативний висновок щодо проєкту Закону України «Про внесення змін до Закону України «Про судоустрій і статус суддів» щодо усунення прогалин законодавства у процедурі кваліфікаційного оцінювання суддів» від 16 липня 2021 року, реєстраційний № 5794, внесеного на розгляд Верховної Ради України народним депутатом України Бабієм Р.В.

Надіслати консультативний висновок до Верховної Ради України.

11. Вища рада правосуддя ухвалила повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження суддів до Олександрійського міськрайонного суду Кіровоградської області повернути до Державної судової адміністрації України.

12. Вища рада правосуддя ухвалила повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження суддів до Лубенського міськрайонного Полтавської області повернути до Державної судової адміністрації України.

13. Вища рада правосуддя ухвалила повідомлення про необхідність розгляду питання щодо відрядження суддів до Бабушкінського районного суду міста Дніпропетровська повернути до Державної судової адміністрації України.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Як відновити втрачене чи викрадене свідоцтво про реєстрацію транспртного засобу

Прочитайте повну статтю

Секретаріат ВРП вживає всіх можливих заходів для здійснення оперативної перевірки кандидатів на...

Прочитайте повну статтю

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Президентом ПАРЄ Теодоросом Русопуло...

Прочитайте повну статтю

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством юстиції України та Міністерством юст...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські під обстрілами евакуюють мешканців Курахового

Прочитайте повну статтю

МВС бере участь у двосторонній скринінговій зустрічі Україна - ЄС за розділом 24 «Правосуддя, с...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Литви передали Нацполіції мікроавтобуси

Прочитайте повну статтю

Члени ВКДКА не зможуть утримуватися під час голосування

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь