Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 92 від 24 жовтня 2024 року


Жовтень 24
15:03 2024

У засіданні Вищої ради правосуддя взяли участь 14 членів Ради: Г.Усик, Ю.Бокова, С.Бурлаков, О.Кандзюба, О.Кваша, О.Ковбій, А.Котелевець, Д.Лук’янов, Р.Маселко, О.Мельник, М.Мороз, І.Плахтій, О.Попікова, В.Саліхов,

1. Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення КАРЕТНИК Юлії Миколаївни на посаду судді Пологівського районного суду Запорізької області.

2. Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення КРАВЧЕНКО Тетяни Миколаївни на посаду судді Звенигородського районного суду Черкаської області.

3. Вища рада правосуддя вирішила внести Президентові України подання про призначення ТЕМІРОВА Черкаса Мукаіловича на посаду судді Середино-Будського районного суду Сумської області.

4. Вища рада правосуддя вирішила тимчасово, строком на два місяці, відсторонити суддю Господарського суду Рівненської області ЦЕРКОВНУ Наталію Федорівну від здійснення правосуддя – з позбавленням права на отримання доплат до посадового окладу судді та обов’язковим направленням судді до Національної школи суддів України для проходження курсу підвищення кваліфікації з питань застосування норм Господарського процесуального кодексу України і суддівської етики та подальшим кваліфікаційним оцінюванням для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.   Доручити Національній школі суддів України забезпечити проходження суддею Господарського суду Рівненської області Церковною Наталією Федорівною курсу підвищення кваліфікації з метою подальшого кваліфікаційного оцінювання для підтвердження здатності судді здійснювати правосуддя у відповідному суді.

5. Вища рада правосуддя ухвалила оголосити перерву у розгляді скарги адвоката Іщенко Юлії Артурівни, яка діє в інтересах прокурора Печерської окружної прокуратури міста Києва БІЛОУСА Олега Дмитровича, на рішення Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів від 6 серпня 2024 року № 103дп-24 про накладення дисциплінарного стягнення у виді догани.

6. Вища рада правосуддя вирішила звільнити ІВАНІНУ Юлію Вікторівну з посади судді Дніпровського районного суду міста Києва у зв’язку з поданням заяви про відставку.   

7. Вища рада правосуддя вирішила звернутися до Офісу Генерального прокурора щодо надання інформації про розкриття та розслідування кримінального правопорушення у кримінальному провадженні, внесеному 1 травня 2024 року до Єдиного реєстру досудових розслідувань за № … за частиною першою статті 376 Кримінального кодексу України за фактами, повідомленими суддею Святошинського районного суду міста Києва ЖМУДЬ Вікторією Олексіївною.  Звернутися із заявами (скаргами) щодо дій, неналежної поведінки адвокатів Борисова Максима Петровича та Колесник Ганни Миколаївни – до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури міста Києва, Величка Михайла Михайловича – до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Миколаївської області, Новака Артура Михайловича – до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії адвокатури Дніпропетровської області.

8. Вища рада правосуддя вирішила затвердити Зміни до персонального складу Комісії з питань вищого корпусу державної служби в системі правосуддя. 

9. Вища рада правосуддя вирішила затвердити Зміни до Регламенту Вищої ради правосуддя. 

Вища рада правосуддя не включила до порядку денного питання про: розгляд матеріалів щодо звільнення ГАЛАГАНА Олексія Валерійовича з посади судді Кіровського районного суду міста Кіровограда у зв’язку з поданням заяви про відставку;

про погодження перерозподілу бюджетних видатків між судами, Державною судовою адміністрацією України та територіальними управліннями Державної судової адміністрації України;

про об’єднання дисциплінарних справ стосовно судді Білгород-Дністровського міськрайонного суду Одеської області АНІСІМОВОЇ Наталі Дмитрівни.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Запоріжжя: через ворожі обстріли загинули двоє людей

Прочитайте повну статтю

Вийшов трейлер фільму про роботу ДСНС, ППО та енергетиків

Прочитайте повну статтю

Укрзалізниця виготовила 200 вагонів-платформ для великогабаритних контейнерів на власних завода...

Прочитайте повну статтю

Співробітництво громад через виконавчі органи може створити конфлікт компетенцій

Прочитайте повну статтю

Суддю Дніпровського районного суду міста Києва звільнено у відставку

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 92 від 24 жовтня 2...

Прочитайте повну статтю

На Буковині в рамках операції «Мігрант» оштрафовано сімох іноземців та громадянина України

Прочитайте повну статтю

Київщина: міграційники інтенсивно працюють на усіх напрямках діяльності

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь