Сенсація

Роксолана Підласа: До держбюджету наступного року подано значну кількість правок, але він буде ухвалений вчасно


Жовтень 03
12:03 2024

Голосування за документ у другому читанні та в цілому планується провести наприкінці листопада.

Про це розповіла народна депутатка, голова парламентського Комітету з питань бюджету Роксолана Підласа.

«Думаю, буде не менше 1,5-2 тис. поправок до проєкту державного бюджету на 2025 рік, адже кожен комітет, кожен народний депутат має ідеї з приводу того, як краще розподіляти гроші в державі. Ми плануємо детально і добре розглянути всі поправки. Очікується, що голосування в першому читанні за держбюджет буде наприкінці жовтня, а в другому читанні та в цілому – наприкінці листопада. Ми вкладемося у відведені законом строки й навіть зробимо це раніше, тому що до 1 грудня ми повинні ухвалити документ», - зазначила політикиня.

Вона додала, що видатки держбюджету у 2025 році, порівняно з тими змінами до держбюджету 2024 року, які були проголосовані тиждень тому, майже не змінюються.

«Зростання становить усього 5,4% і переважно припадає на потреби оборони. Це відбувається тому, що доходи, надходження і власні ресурси, які ми витрачаємо на потреби оборони, не зростають. Тут потрібно шукати нові джерела. У цьому контексті ми говоримо про 50 млрд доларів, які пообіцяли нам надати країни G7. Ми активно ведемо перемовини про те, щоб частину цих коштів можна було використовувати на потреби оборони: як на зарплати військовим, так і на закупівлю зброї та боєприпасів», - повідомила народна депутатка.

На її думку, такий підхід міг би дати якісний стрибок і значний ресурс на збільшення видатків на потреби оборони України.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь