«Росія неодмінно відповість за жахливі злочини в Україні», – заступниця Держсекретаря США Узра Зея під час зустрічі з Леонідом Тимченко


Жовтень 18
21:11 2024

Сьогодні, 18 жовтня, заступниця Державного секретаря США з питань громадської безпеки, демократії та прав людини Узра Зея з офіційним візитом у Києві, у межах якого вона разом із заступником Міністра внутрішніх справ України Леонідом Тимченком відвідала Ситуаційний центр МВС України.

На початку зустрічі Заступник начальника Головного слідчого управління Національної поліції України Артем Шевчишен продемонстрував американській делегації обладнання, яке українські правоохоронці отримали від партнерів, у тому числі від США, та розповів як це обладнання допомагає у документуванні воєнних злочинів армії рф в Україні.

Йдеться зокрема про сучасні ДНК-лабораторії ANDE, які дозволяють швидко ідентифікувати особу завдяки автоматичному процесу обробки біологічних зразків; 3D-сканери, які дозволяють фіксувати наслідки ворожих атак; квадрокоптери, які використовуються для порятунку людей і огляду місця події; криміналістичні валізи, а також роботизовані комплекси, які використовують для розмінування українських територій.

Своєю чергою заступниця Державного секретаря США з питань громадської безпеки, демократії та прав людини Узра Зея наголосила, що для офіційного Вашингтону є великою честю допомагати українцям у боротьбі за свободу та незалежність:

Окремо директор Ситуаційного центру Андрій Канашук поінформував американську делегацію про поточну роботу органу, зокрема оперативне реагування на надзвичайні ситуації, контроль за громадською безпекою, а також координацію дій між різними підрозділами Міністерства внутрішніх справ. 

Він зазначив, що основні напрями діяльності цього центру включають моніторинг ситуацій у режимі реального часу, збирання та аналіз інформації з різних джерел. Працівники центру не лише моніторять поточну інформацію, але й прогнозують майбутні виклики, які стосуються безпекової ситуації.

Також делегація мала змогу пересвідчитися, як фахівці центру за допомогою моніторингу відкритих джерел (OSINT) здійснюють пошук воєнних злочинців армії рф, які вбивали цивільних у Бучі.

По завершенню зустрічі Узра Зея подякувала Міністерству внутрішніх справ за теплий прийом та наголосила, що США будуть й надалі підтримувати Україну та надаватимуть усю необхідну допомогу.

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

«Росія неодмінно відповість за жахливі злочини в Україні», – заступниця Держсекретаря США Узра...

Прочитайте повну статтю

Українці подали через Єдиний реєстр зброї вже майже 476 тисяч заяв на отримання різних видів до...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко: Маємо вибудовувати механізми, щоб представники на місцях ставали більш спр...

Прочитайте повну статтю

Відбувся практичний семінар на тему: «Постзаконодавчий контроль як інструмент оцінки якості зак...

Прочитайте повну статтю

Відбулась презентація дослідження «Статус депутатів місцевих рад»

Прочитайте повну статтю

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких закон...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся із Віце-Прем’єр-Міністром, Міністром внутрішніх справ Румунії Кетеліном...

Прочитайте повну статтю

«Підписано Угоду про співробітництво у галузі запобігання, обмеження та пом’якшення наслідків н...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь