Розуміючи роль і вплив Африканського континенту, Україна відкриває нові посольства в Африці, - Олександр Корнієнко зустрівся з делегацією парламенту Гани


Вересень 20
12:03 2024

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко зустрівся з делегацією парламенту Гани. Сторони обговорили російську агресію проти України, Українську формулу миру та продовольчу безпеку у світі.

Олександр Корнієнко подякував делегації парламенту Гани за візит в Україну в непростий для нашої держави час.

«Високо цінуємо підтримку Ганою суверенітету та територіальної цілісності України. Зокрема, підтримку ключових резолюцій ООН щодо повномасштабної російської агресії, а також участь у Першому глобальному саміті миру у Швейцарії», — повідомив Перший віцеспікер, відзначивши потужну роботу депутатської групи Верховної Ради України з міжпарламентських зв’язків з Республікою Гана (створена в 2023 році).

Також Олександр Корнієнко поінформував парламентарів африканської країни про безпекову ситуацію в Україні, наслідки обстрілів та щоденні російські атаки проти цивільного населення та енергетичної інфраструктури країни. Окремо звернув увагу на численні факти воєнних злочинів російської армії на території нашої держави та злочинів проти людяності.

Перший віцеспікер акцентував увагу на Формулу миру Президента Володимира Зеленського. Це ефективний механізм, який об’єднує світову спільноту у протистоянні глобальним викликам. Серед ключових елементів Формули миру є продовольча безпека. Варто зазначити, що від українського продовольчого експорту залежить життя близько 400 мільйонів людей у всьому світі.

«Розуміючи роль і вплив Африканського континенту, ми відкриваємо 10 нових посольств в Африці. Крім Гани, нові Посольства України вже працюють у Ботсвані, Кот-д’Івуарі, Мавританії, Мозамбіку, ДРК та Руанді. До кінця року ми відкриємо дипломатичні представництва в Танзанії та Камеруні», — підкреслив Перший заступник Голови Верховної Ради України. Гана є одним із найбільших торгових партнерів України у Підсахарській Африці. Активізація торговельно-економічної співпраці є пріоритетом на двосторонньому треку.

Олександр Корнієнко закликав Гану визнати також Голодомор 1932-1933 років геноцидом — це рішення було б високо оцінено в Україні. На сьогодні вже 28 країн світу та Європарламент визнали Голодомор геноцидом українського народу. Рішення ганської сторони приєднатися до цих країн у визнанні Голодомору геноцидом шляхом прийняття парламентом Гани відповідної постанови було б високо оцінено в Україні.

«Ми боремося за своє життя та за міжнародно визнані кордони будь-якої держави, збереження світового порядку, заснованого на правилах. Розраховуємо на подальшу солідарність Гани з Україною», — підсумував Перший віцеспікер.

Довідково:

Від початку широкомасштабної російської агресії Гана займає чітко виражену проукраїнську позицію. Вже в лютому 2022 року дії російської федерації були рішуче засуджені, російське керівництво закликали поважати і дотримуватися положень міжнародного гуманітарного права, негайно припинити збройну агресію проти України та вивести війська.

В якості непостійного члена Раді Безпеки ООН (2022-2023) країна також неодноразово засуджувала війну РФ проти України. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

В яких випадках варто звертатися до Моторного (транспортного) страхового бюро України?

Прочитайте повну статтю

Рятувальники завершили роботи на місці ворожого авіаудару у місті Суми

Прочитайте повну статтю

Інформація щодо ситуації з погіршення якості повітря у Києві!

Прочитайте повну статтю

Росіяни вбили трьох жителів Донеччини, ще вісім зазнали поранень

Прочитайте повну статтю

Герой-рятувальник року Артем Макаров: врятував хлопчика, якого хотіли втопити

Прочитайте повну статтю

Харківщина: внаслідок обстрілів постраждало семеро людей

Прочитайте повну статтю

Оголошено конкурс на посаду Генерального директора Укроборонпрому

Прочитайте повну статтю

Комітет медичного і фармацевтичного права та біоетики НААУ відзначив Всесвітній день забезпечен...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь