Розвиток електронної демократії та електронного документообігу – важливе завдання Держпродспоживслужби


Липень 10
18:02 2024

Заступник Голови з питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації Державної служби України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів Сергій Захарін провів круглий стіл з питань розвитку інструментів електронної демократії, удосконалення системи електронного діловодства в територіальних органах та підвідомчих установах Держпродспоживслужби.

У роботі круглого столу взяли участь представники бізнесових структур, громадських організацій, а також відповідальні працівники апарату Держпродспоживслужби.

Сергій Захарін наголосив, що нині актуальним є питання розвитку електронного діловодства в підвідомчих організаціях Держпродспоживслужби, зокрема у ветеринарних та фітосанітарних лабораторіях. Ця робота має здійснюватися на основі ретельного виконання вимог нормативно-правових актів, у першу чергу постанови Кабінету Міністрів України від 17 січня 2018 року № 55 «Деякі питання документування управлінської діяльності» (з подальшими змінами).

Окрім того, одним із пріоритетів державної політики у сфері цифровізації є впровадження механізмів електронної демократії, яка передбачає активне застосування електронних сервісів та інструментів, що забезпечують участь громадян в управлінні державними справами на основі інформаційно-комунікаційних технологій. Слід врахувати, що відповідні програмні рішення мають враховувати приписи, встановлені законодавством про захист персональних даних.

Під час наради було ретельно опрацьовано низку труднощів та проблемних питань, з якими стикаються працівники підвідомчих установ під час впровадження цифрових рішень.

«Ми приділяємо значну увагу ефективному застосуванню цифрових інструментів в усіх процесах управлінської діяльності. Розвиток інструментів електронного документообігу – одне із завдань, вирішення якого має призвести до відмови від традиційних паперових технологій. Продовжуємо розвивати сервіси електронної демократії. Приміром, вже зараз більшість скарг у сфері захисту прав споживачів надходить до нас в електронній формі. Користуючись нагодою, ми закликаємо громадськість та небайдужих громадян подавати пропозиції щодо подальшого розвитку технологій електронної демократії в системі Держпродспоживслужби», – зазначив Сергій Захарін.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь