Рятувальники, поліцейські та представники ЗМІ провели спільні навчально-тренінгові заняття з безпеки життя у Харкові


Грудень 09
13:12 2021

08 грудня на базі Національного університеті цивільного захисту України фахівці університету, Управління патрульної поліції в Харківській області Департаменту патрульної поліції  та представники засобів масової інформації провели спільні навчально-тренінгові заняття з безпеки життєдіяльності, а також відпрацювали взаємодію під час реагування на дорожньо-транспортні пригоди.

Так, науково-педагогічні працівники та курсанти кафедри пожежної тактики та аварійно-рятувальних робіт продемонстрували надання домедичної допомоги постраждалим піж час ДТП, вилучення постраждалих з транспортного засобу та провели аварійно-рятувальні роботи. Фахівці навчальної пожежно-рятувальної частини ознайомили із первинними засобами пожежегасіння, ліквідували умовну пожежу, продемонстрували можливості спеціальної аварійно-рятувальної техніки під час надання допомоги постраждалим в аварії.

Представники навчально-наукової лабораторії екстремальної та кризової психології провели майстер-клас “Психологія, ЗМІ та безпека на дорозі”, що включив такі епізоди: надання психологічної допомоги рідним загиблих під час трагедії на дорозі; роботу психологів з людьми, які стали свідками небезпечної ситуації та роботу психолога з представниками мас-медіа на місці ДТП.

А також завідувач курсів рятувальної спеціальної підготовки Валерій Бондар наголосив на діях патрульних поліцейських з надання допомоги постраждалим у холодній воді та під час наявності криги.

У свою чергу, представники патрульної поліції провели тренінг “Як не стати жертвою ДТП?”, який торкнувся питань безпеки на пішохідному переході та перехресті, безпечного перетину залізничного переїзду, а також учасників дорожнього руху — спецавто: карета швидкої, пожежне і поліцейське авто. Правоохоронці разом з рятувальниками та медійниками обговорили вплив алкоголю на водія під час керування транспортними засобами. Усі зацікавлені мали змогу спробувати, як саме бачить «світ» водій напідпитку, вдягнувши спеціальні окуляри  "Drunk Busters googles", які імітують зір людини у стані сп'яніння, та нагадали основні правила дорожнього руху.  

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Як відновити втрачене чи викрадене свідоцтво про реєстрацію транспртного засобу

Прочитайте повну статтю

Секретаріат ВРП вживає всіх можливих заходів для здійснення оперативної перевірки кандидатів на...

Прочитайте повну статтю

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Президентом ПАРЄ Теодоросом Русопуло...

Прочитайте повну статтю

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством юстиції України та Міністерством юст...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські під обстрілами евакуюють мешканців Курахового

Прочитайте повну статтю

МВС бере участь у двосторонній скринінговій зустрічі Україна - ЄС за розділом 24 «Правосуддя, с...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Литви передали Нацполіції мікроавтобуси

Прочитайте повну статтю

Члени ВКДКА не зможуть утримуватися під час голосування

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь