Сергій Ткачук: працюємо, аби українські діти вживали тільки найкорисніше та найякісніше молоко


Вересень 25
18:05 2024

Поточний стан молокопродуктового сектору України і потенціал його розвитку обговорили Голова Держпродспоживслужби Сергій Ткачук, Міністр аграрної політики та продовольства України Віталій Коваль, представники Комітету Верховної Ради України з аграрної та земельної політики, власники і топ-менеджери провідних молокопереробних підприємств України та агропромислових компаній-виробників молоко-сировини під час круглого столу «Якісні та корисні молочні продукти – дітям України», організований на честь Всесвітнього дня шкільного молока (World School Milk Day).

«Всім відомо про корисність цього продукту та важливість реформи шкільного харчування, що сприяє загальному зміцненню організму дітей, а також може впливати на їхню працездатність і успішність, - зазначив Сергій Ткачук, - Вперше оновлене меню для шкільних їдалень було презентоване у 2021 році. Основною відмінністю нового меню було те, що школярам з харчовою алергією на молоко та молочні продукти для харчування запропоновано молоко безлактозне або рослинні напої.»

Щорічно Держпродспоживслужба погоджує близько 20 000 шкільних меню, до яких включені молочні продукти. Особливо увагу при перевірці фахівці служби звертають на наявність в меню непастерізованого молока та молочних продуктів, макаронів по-флотські з сиром м’яким, кисломолочним, млинців з сиром м’яким та сиром кисломолочним. Так як ці продукти заборонені у використанні шкільного харчування.

За словами Сергія Ткачука, попри війну Держпродспоживслужба продовжує роботу щодо забезпечення різноманітного, збалансованого і якісного харчування в закладах освіти, а також підвищення експертного потенціалу молочного сектору України – наразі вже 29 країн світу відкрили свій ринок для української молочної продукції. Робота в цьому напрямку продовжується.

Довідково. Всесвітній день шкільного молока (World School Milk Day) відзначається щорічно в останню середу вересня. Цей день спрямований на визнання користі шкільного молока для здоров’я учнів і підкреслення важливості програм шкільного харчування, які забезпечують дітей молоком безпосередньо у школах. Набув статусу міжнародного свята у 2000 році та відзначається за підтримки ФАО (Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН).

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Ігор Клименко подякував Надзвичайному і Повноважному Послу Японії в Україні за підтримку та спі...

Прочитайте повну статтю

Алгоритм перереєстрації гуманітарних авто у сервісних центрах МВС

Прочитайте повну статтю

АРМА реалізувало ще 11 годинників медведчука на майже 3,3 млн гривень

Прочитайте повну статтю

Оголошуємо новий набір кандидатів на вакансії офіцерів Служби освітньої безпеки

Прочитайте повну статтю

З Костянтинівської та Іллінівської громад за місяць евакуйовано понад 1600 дітей

Прочитайте повну статтю

Курсанти-прикордонники познайомилися із роботою канадських кінологів

Прочитайте повну статтю

Удар КАБу по багатоповерхівці Харкова: з-під завалів дістали тіло ще однієї жертви

Прочитайте повну статтю

Ворог обстріляв Краматорськ, є постраждалі

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь