Що приховує ПрАТ «Київспецтранс» ?


Листопад 15
12:00 2021

До уваги громадськості та засобів масової інформації!

Планом проведення заходів державного фінансового контролю Держаудитслужби на IV квартал 2021 року з 08 листопада 2021 року передбачено проведення ревізії окремих питань фінансово-господарської діяльності ПрАТ «Київспецтранс».

Держаудитслужба, як того вимагає законодавство України, надіслала  повідомлення ПрАТ «Київспецтранс» за 10 календарних днів про початок контрольного заходу.

Проте, керівництво ПрАТ «Київспецтранс» не допускає фахівців Держаудитслужби до проведення контрольного заходу. Виникає логічне питання чому?

Так, керівництво ПрАТ "Київспецтранс" посилається на запроваджені з 1 листопада у місті Києві карантинні обмеження у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби COVID-19.

Проте, жодних обмежень щодо реалізації повноважень працівниками Держаудитслужби, у тому числі під час карантинних обмежень, законодавством України не визначено. 

Крім того 97 відсотків працівників Держаудитслужби вакциновані, тобто ми дбаємо не лише про своє здоров’я, але й про здоров’я оточуючих. Карантинні обмеження не зупиняють роботу. Як ми так і ПрАТ «Київспецтранс» зобов’язані забезпечити робочий процес.

Такий опір наштовхує на надуманість причин недопуску і виглядає як «рейдерське захоплення» комунальної власності і використання бюджетних коштів на власний розсуд і для власного збагачення з повним уникненням будь-якого контролю з боку суспільства та контролюючих органів!

Для підтвердження наведемо деякі факти з діяльності зазначеного суб’єкта господарювання.

Впродовж 2019-2020 років та за 9 місяців 2021 року роботи з реконструкції та модернізації полігону № 5 у с. Підгірці Обухівського району Київської області ПрАТ «Київспецтранс» виконувало із залученням 10 підрядних організацій на суму майже 1,2 млрд грн (з яких 6 організацій це проектні інститути, експертні організації).

Варто зазначити, що договір на суму 353,3 млн грн укладено з суб’єктом, статутний капітал якого становить лише трохи більше 20 тис грн.

Крім того, впродовж 2019-2020 років та за 9 місяців 2021 року ПрАТ «Київспецтранс» як замовник відповідно до статті 2 Закону України «Про публічні закупівлі» опублікувало лише 19 оголошень про проведення публічних закупівель робіт та надання послуг на тому ж об’єкті «Реконструкція та технічним переоснащення полігону ТПВ № 5 в с. Підгірці Обухівського району Київської області» загальною очікуваною вартістю 727,1 млн гривень.

Всупереч вимог законодавства про публічні закупівлі будь-яких оголошень про проведення закупівель, звітів про укладення договорів, звітів про виконання договорів на закупівлю товарів, робіт чи послуг з основної діяльності ПрАТ «Київспецтранс» в цей період не опубліковано. Зазначене може свідчити лише про порушення законодавства про публічні закупівлі.

Недопущення посадових осіб Держаудитслужби до проведення ревізії витрачання бюджетних коштів та управління комунальним майном унеможливлює здійснення належного контролю за управлінням активами міста (53,2 відсотка частки статутного капіталу).

Звертаємо увагу, ПрАТ «Київспецтранс» є винною стороною в рішеннях Антимонопольного комітету України щодо антиконкурентних узгоджених дій, які стосуються спотворення значної кількості процедур закупівель проведених протягом 2020 року загальною очікуваною вартістю  3 млн гривень та позбавлено права участі у торгах на 3 роки.

І це лише те, що ми дізналися з відкритих джерел. Недопуск працівників Держаудитслужби до реалізації владних повноважень на законних на те підставах може свідчити лише про те, що є що приховувати.

Держаудитслужба вже звернулася до Голови КМДА Віталія Кличка, правоохоронних органів та вищих органів влади з проханням врегулювати зазначене питання та зобов’язати керівництво ПрАТ «Київспецтранс» допустити фахівців Держаудитслужби до проведення контрольного заходу.

Сподіваємось на відповідну реакцію та підтримку Голови КМДА Віталія Кличка та правоохоронних органів!

І наголошуємо, позиція Держаудитслужби незмінна – державні та комунальні ресурси мають бути під контролем, адже це кошти платників податків-киян!

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Вітаємо колег Офісу протидії рейдерству — структурному підрозділу вже 4 роки!

Прочитайте повну статтю

Екіпаж "Білих янголів" евакуював з лінії фронту мешканців Миролюбівки

Прочитайте повну статтю

Прикордонники отримали новітні мобільні тепловізійні комплекси від Європейського Союзу

Прочитайте повну статтю

Історія подружжя поліцейської та рятувальника, які щодня піклуються про безпеку людей у прикорд...

Прочитайте повну статтю

Телеграм-канал, який поширював інформацію про теракти у Львові, заблоковано

Прочитайте повну статтю

Українська делегація вивчає іспанську систему контролю за рибальством

Прочитайте повну статтю

Делегати ХХ чергового з'їзду суддів України призначили суддю Конституційного Суду України

Прочитайте повну статтю

Фішинг та фейкові акаунти: як захистити себе від інтернет-шахраїв

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь