Шість українських закладів потрапили до Світового рейтингу університетів та наукових установ


Квітень 28
12:43 2022

Центр світових рейтингів університетів (CWUR) оприлюднив перелік найкращих освітніх і наукових установ 2022-2023 років. До видання від України потрапили п‘ять українських наукових установ і один заклад вищої освіти. Про це повідомив Міністр освіти і науки Сергій Шкарлет у своєму Телеграм-каналі.

У рейтинг увійшли 19,788 тис. установ, а ті, що здобули першість, увійшли до списку Global 2000.

«П‘ять потужних українських наукових установ і один університет потрапили у перелік найкращих у світі. Серед них Харківський фізико-технічний інститут, який був під обстрілами російських окупантів у березні і мужньо вистояв, захистивши Україну і весь світ від екологічної катастрофи», – зазначив Сергій Шкарлет.

Українські заклади, що увійшли до списку Global 2000:

Рейтингова система CWUR використовує цілісний підрахунок – а не мінімальні бали чи пороги – для оцінювання ефективності організації відповідно до місії, бачення та цілей установ. Рейтингова система CWUR – це комплексний аудит діяльності установи. Найкращі вищі навчальні заклади світу були оцінені CWUR на основі поданих даних та/або незалежним аудитом на основі загальнодоступної інформації, а їхні сучасні рейтинги з’являються за посиланням.

Довідково

Центр світових рейтингів університетів (CWUR) є провідною консалтинговою організацією, яка надає поради щодо політики, стратегічне розуміння та консультаційні послуги урядам та університетам для покращення результатів освіти та досліджень.

З 2012 року CWUR публікує єдиний академічний рейтинг світових університетів, який оцінює якість освіти, працевлаштування випускників, якість викладання і результати досліджень, не покладаючись на опитування та надані університетські дані.

Нагадаємо, Сергій Шкарлет розповів про організацію освітнього процесу в закладах професійної, фахової передвищої та вищої освіти.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь