Словаччина скасувала внесок за внесення до реєстру адвокатів та запровадила стипендії за стажування для адвокатів України


Травень 17
14:24 2022

В продовж останніх трьох місяців війни адвокати Словаччини,  які були записані до Cписку адвокатів що надають безкоштовну правовому допомогу, надають безкоштовно допомогу  українцям, які вимушені були приїхати до Словаччині.

Серед тих, хто надає безкоштовну допомогу є адвокати України, які записані до реєстру адвокатів Словаччині, в якості міжнародних адвокатів. та з перших днів війни надають безкоштовну правову допомогу українською мовою, що полегшує становище наших громадян у Словаччині.

Слід відзначити велику роботу, яку Словацька адвокатська палата надає українським адвокатам. Так, у березні Словацька адвокатська палата запропонувала допомогу українським адвокатам, які знаходяться в Словаччині бути працевлаштованими в словацькі адвокатські компанії та фірми, у якості спеціалістів права. Інформація за посиланням та відкрила спеціальну адресу для здійснення цієї допомоги pomoc@sak.sk

В квітні Словацька адвокатська комора провела вебінар для українських адвокатів щодо можливості набуття статусу міжнародних адвокатів, та повідомила про скасування одноразового внеску за запис до реєстру в розмірі 600 євро, що суттєво полегшує можливість набуття такого статусу.

Також станом на цей час проводиться робота щодо надання можливостей стажування українських адвокатів у словацьких адвокатів та адвокатських компаніях. За проходження стажування благодійний Фонд Словацької адвокатської палати виплачує фінансову допомогу українським адвокатам у розмірі 500 євро.

НААУ висловлює велику подяку Словацькій адвокатській палаті та всім адвокатам Словаччини  за допомогу громадянам України, українським адвокатам та членам їх родин за можливість тимчасового розміщення та можливість продовження професійної кар’єри українських адвокатів на території Словаччини.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь