"Співпраця МВС України та Польщі набуває нової форми активності", – Ігор Клименко


Жовтень 21
21:10 2024

Про це Міністр внутрішніх справ України заявив під час зустрічі з Міністром внутрішніх справ та адміністрації Республіки Польща Томашем Семоняком 21 жовтня 2024 року у Кракові. 

У вітальному слові Ігор Клименко подякував Польщі за незмінну підтримку України. 

Міністр внутрішніх справ поінформував польського колегу про масштабні обстріли України і розповів про відпрацювання готовності роботи оперативних служб під час блекаутів, які минулими тижнями відбулись за участі усіх екстрених служб, енергетиків, органів державної та місцевої влади.

Очільник МВС України запропонував скоординувати зусилля і у найближчий час організувати роботу українсько-польських робочих груп задля обміну досвідом щодо цивільного захисту населення. Зараз Україна працює над створенням нової системи оповіщення населення про надзвичайні ситуації.

Своєю чергою Міністр внутрішніх справ та адміністрації Республіки Польща Томаш Семоняк під час обговорення систем оповіщення населення про надзвичайні ситуації відзначив напрацювання України у сфері цивільного захисту за час повномасштабної війни.

Окрім цього Ігор Клименко повідомив, що Україна продовжуватиме ділитися інформацією щодо російських воєнних злочинців: від початку повномасштабного вторгнення слідчі Національної поліції зафіксували понад 133 тисячі воєнних злочинів.

Одним із важливих питань зустрічі стало питання боротьби із гібридними загрозами росії: дезінформація, злочини, вчинені завербованими у соцмережах громадянами, псевдозамінування. Тиждень тому поліцейські за кілька годин опрацювали близько 2400 повідомлень про замінування. Також правоохоронці затримують завербованих громадян, які вчиняють підпали автомобілів та обʼєктів інфраструктури на замовлення росії. Гібридні загрози є викликом не лише для України – зазначив Томаш Семоняк.

Під час перемовин Міністри внутрішніх справ України та Польської Республіки обговорили питання протидії організованій злочинності, безпеку на кордоні, виклики, повʼязані із застосуванням безпілотників. Нині Україна опрацьовує проєкт міжурядової Угоди у сфері боротьби зі злочинністю, яка має бути підписана вже за кілька місяців.

Також Томаш Семоняк підтримав пропозицію Ігоря Клименка щодо направлення до Польщі фахівців з вищих навчальних закладів системи МВС України для ознайомлення із польською системою спеціалізованої освіти, зокрема процесом підготовки поліцейських. 

Міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко привітав Польщу із прийдешнім у 2025 році головуванням у ЄС. Томаш Семоняк запевнив Україну у непохитній підтримці, зокрема на шляху до Європейського Союзу. 

Резюмуючи зустріч, Ігор Клименко закликав Томаша Семоняка здійснити офіційний візит до України задля ще глибшого ознайомлення із викликами, з якими щодня стикаються підрозділи системи МВС, боротьбою наших військових на фронті, роботою системи цивільного захисту тощо. Міністр внутрішніх справ та адміністрації Республіка Польща Томаш Семоняк із вдячністю прийняв запрошення.

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Три мільярди гривень залучили Держгеонадра у державний бюджет цього року

Прочитайте повну статтю

Запрацював штаб згуртованих громад

Прочитайте повну статтю

"Співпраця МВС України та Польщі набуває нової форми активності", – Ігор Клименко

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив на XVIII Українськи...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко зустрівся з делегацією Риксдагу Швеції: обговорено інвестиції та співпрацю...

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко обговорив з представниками «...

Прочитайте повну статтю

Окупанти третій день поспіль атакують Кривий Ріг: поліцейські продовжують фіксувати наслідки уд...

Прочитайте повну статтю

Виставка SIAT 2024: нові горизонти для українського агробізнесу

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь