Сенсація

Співробітники підрозділів системи МВС проходять тренінг по створенню безбар’єрних просторів


Жовтень 24
12:18 2024

ПРООН за фінансової підтримки Уряду Японії у рамках проєкту «Трансформаційне відновлення задля безпеки людей в Україні» організувало для співробітників системи МВС тренінг «Доступність громадських просторів для маломобільних груп населення». Навчання ініціювало Управління моніторингу дотримання прав людини МВС України з метою підвищення рівня підготовки працівників відомства щодо інспектування та оцінки громадських будівель і просторів на відповідність вимогам доступності для людей з інвалідністю. Теоретичні та практичні заняття в рамках тренінгу тривають у період з 21 по 29 жовтня.

Головним ментором тренінгу був обраний досвідчений консультант з питань створення доступного середовища Євгеній Свєт. Понад 20 років він працює у сфері безбар’єрного проєктування, був представником авторських колективів по розробці низки національних стандартів та державних будівельних норм. Крім того, Євгеній має глибоке розуміння потреб людей з інвалідністю, адже за фахом є реабілітологом для осіб із порушенням зору. Впродовж багатьох років він навчає їх навичкам самообслуговування, соціальної взаємодії та адаптації до життя в суспільстві.

Під час навчання особлива увага приділяється практичній частині: співробітники МВС безпосередньо на об’єктах проводять огляди та оцінюють стан доступності інфраструктури. 

20 учасників розділилися на чотири групи та дослідили на безбар’єрність маршрут пацієнта в одному з реабілітаційних медичних закладів Київщини: зупинку громадського транспорту, вхід до центру, адміністративний та лікувально-реабілітаційні корпуси,  їдальню, будинок культури, сауну, укриття, зони відпочинку. 

Інженер ДУ “Центр обслуговування підрозділів МВС” Людмила Міхоноша, яка має багаторічний досвід в будівництві, розповіла, що в її роботі не вистачало знань з облаштування безбар’єрних просторів. 

Після проведення обстежень усіх локацій маршруту, учасники тренінгу працюватимуть над підготовкою звітів, що міститимуть детальний аналіз виявлених проблем та пропозиції щодо покращення доступності громадських об’єктів. Ця документація стане основою для подальших заходів з адаптації простору під потреби маломобільних груп населення.

Тренінг триватиме до 29 жовтня. На наступних заняттях всі учасники підготують та представлять менторам свої звіти. У свою чергу тренери допоможуть усунути недоліки в аудитах учасників. 

Організатори заходу також задоволені тренінгом та відмічають високу активність та зацікавленість зі сторони партнерів. Вони запевняють, що співпраця з МВС у сфері безбар’єрності буде продовжена.

Вона зазначила, що за підтримки Уряду Японії вже реалізовані проєкти з розвитку послуг в автошколах для людей з інвалідністю, а також із посилення навичок психологів Нацполіції та ДСНС у наданні психологічної допомоги постраждалим. Також були проведені тренінги для співробітників МВС щодо комунікації з людьми з порушеннями слуху та облаштування доступних просторів для маломобільних людей. За підтримки Уряду Швеці були проведені тренінги для соціальних супровідників системи МВС.

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Запоріжжя: через ворожі обстріли загинули двоє людей

Прочитайте повну статтю

Вийшов трейлер фільму про роботу ДСНС, ППО та енергетиків

Прочитайте повну статтю

Укрзалізниця виготовила 200 вагонів-платформ для великогабаритних контейнерів на власних завода...

Прочитайте повну статтю

Співробітництво громад через виконавчі органи може створити конфлікт компетенцій

Прочитайте повну статтю

Суддю Дніпровського районного суду міста Києва звільнено у відставку

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 92 від 24 жовтня 2...

Прочитайте повну статтю

На Буковині в рамках операції «Мігрант» оштрафовано сімох іноземців та громадянина України

Прочитайте повну статтю

Київщина: міграційники інтенсивно працюють на усіх напрямках діяльності

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь