Столичні рятувальники провели планову перевірку багатоповерхового житлового будинку з пожежної безпеки


Грудень 09
16:17 2021

На сьогоднішній день від початку року в житловому секторі країни трапилося 25 тис. 898 пожеж, вогонь забрав життя 1 тис. 569 українців, а у Києві за 11 місяців 2021 року у житловому секторі виникло понад 2500 пожеж, під час яких загинуло 62 людини. Аби запобігти збільшенню цієї трагічної статистики, вогнеборці щоденно здійснюють превентивну роботу з населенням. Але не менш важливим питанням є дотримання правил пожежної безпеки саме у житлових будниках.

Сьогодні, 9 грудня столичні рятувальники провели планову перевірку багатоповерхового житлового будинку на дотримання об'єднанням співвласників багатоквартирного будинку "Олевська-11", що у Святошинському районі столиці, вимог пожежної безпеки.

Під час перевірки рятувальниками було виявлено, що у будинку відсутні датчики автоматичної пожежної сигналізації, а також відсутня система димовидалення. При виникненні пожежі повинні спрацювати датчики пожежної сигналізації та видати сигнал на запуск протипожежних систем димовидалення. На поверсі має відкритись люк шахти димовидалення і дим з загального коридору, задля безпечної евакуації людей, виходить через ці шахти. А сигнал про пожежу повинен надходити на пульт централізованого пожежного спостереження. Відсутність цих систем може призвести до пізнього сповіщення про пожежу, що в свою чергу дає можливість вогню поширитися на ще більшу площу. Про безпечну евакуацію мешканців мови не йдеться.

Також фахівцями ДСНС було виявлено, що у будинку відсутнє аварійне освітлення на сходових клітинах, яке забезпечує освітлення під час виникнення пожежі чи іншої надзвичайної події. Пожежні крани не укомплектовані відповідно до чинних норм.

І мабуть «найболючіше» питання для вогнеборців - не забезпечений проїзд для пожежно-рятувальної техніки. Відразу ж пригадується пожежа, яка сталася 13 лютого на вул. Академіка Вільямса, 19/14, що у Голосіївському районі столиці, тоді мешканці будинку були вимушені разом із рятувальниками та правоохоронцями виштовхувати запарковані автівки задля проїзду пожежної автодрабини.

Рятувальники вказали на виявлені недоліки, й наголосили на усуненні наявних порушень. У разі, якщо у встановлений термін відповідальні особи не усунуть виявлені прорушення, їх у встановленому порядку буде притягнуто до адміністративної відповідальності за порушення правил пожежної безпеки.

Одночасно, з метою попередження виникнення пожеж та інших надзвичайних ситуацій, рятувальники провели з мешканцями та управителями житлового будинку інформаційно-роз’яснювальну роботу.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Результати розгляду питань порядку денного засідання Другої Дисциплінарної палати Вищої ради пр...

Прочитайте повну статтю

АРМА у Львові: продовжується огляд резонансних активів медведчука

Прочитайте повну статтю

Віталій Коваль обговорив з представниками ЄБРР підтримку розвитку зрошувальних систем

Прочитайте повну статтю

Як відновити втрачене чи викрадене свідоцтво про реєстрацію транспртного засобу

Прочитайте повну статтю

Секретаріат ВРП вживає всіх можливих заходів для здійснення оперативної перевірки кандидатів на...

Прочитайте повну статтю

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Президентом ПАРЄ Теодоросом Русопуло...

Прочитайте повну статтю

Підписано Меморандум про взаєморозуміння між Міністерством юстиції України та Міністерством юст...

Прочитайте повну статтю

Поліцейські під обстрілами евакуюють мешканців Курахового

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь