Створити єдиний підхід у сфері державного ринкового нагляду – вважають фахівці захисту споживачів Тернопільщини


Грудень 08
18:01 2021

Фахівці Управління захисту споживачів Головного управління Держпродспоживслужби в Тернопільській області взяли участь у засіданні круглого столу, який відбувся під головуванням начальника Управління Держпраці Віталія Мариновського.

Захід проведено з метою обміну досвідом територіальних органів державного ринкового нагляду, які здійснюють державний ринковий нагляд на території Тернопільської області. Учасники заходу обговорили низку актуальних питань, пов’язаних з реалізацією державної політики у сфері ринкового нагляду. Особливу увагу звернули на необхідність дотримання вимог чинного законодавства при проведенні контрольних заходів. Також, проаналізували типові проблемні моменти, з якими, зазвичай, стикаються фахівці на практиці під час здійснення державного ринкового нагляду і контролю нехарчової продукції. Серед них, зокрема, перевірки характеристик продукції, прийняття рішень щодо застосування обмежувальних (корегувальних) заходів, робота з інформаційною системою ринкового нагляду тощо. Водночас на семінарі обговорили способи усунення усіх проаналізованих недоліків та вирішення проблемних питань.

Ключова мета заходу - створення єдиного підходу до державної політики у сфері державного ринкового нагляду. Адже, система заходів ринкового нагляду, на даний час, є єдиним дієвим механізмом впливу на ринок непродовольчих товарів, забезпечення споживачів продукцією, що відповідає вимогам безпечності.

Учасники круглого столу дійшли висновку, що спільними зусиллями можна покращити результати контрольно-наглядової діяльності у сфері державного ринкового нагляду та контролю за нехарчовою продукцією задля забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, а,також, відсутності загроз суспільним інтересам.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь