Судитимуть працівників Маріупольського слідчого ізолятора, які присягнули на вірність окупантам


Червень 10
12:11 2024

Прокурори Донецької обласної прокуратури скерували до суду обвинувальні акти стосовно чотирьох співробітників державної установи «Маріупольській слідчий ізолятор» за фактом державної зради (ч. 2 ст. 111 КК України).

Розслідуванням встановлено, що у березні 2022 року працівники правоохоронного органу пішли на співпрацю з ворогом. Зрадили присязі старший по корпусу, двоє інспекторів відділу режиму і охорони та старша інспекторка відділу по роботі з персоналом.

Вони добровільно обійняли псевдопосади в захопленій ворогом установі, незаконно підпорядкованій «державній службі виконання покарань міністерства юстиції днр». На той час в ізоляторі перебувало 353 особи.

Виконуючи покладені на них обов’язки, обвинувачені організовують роботу за російським законодавством. При цьому порушують конституційні права ув’язнених, адже деякі з них вже мали бути піддані суду України або звільнені з державної установи, проте вимушені перебувати під контролем окупаційної адміністрації.

Їх оголошено у розшук.

Спеціальне досудове розслідування здійснювало ТУ ДБР, розташоване у м. Краматорську.

Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь