Три мільярди гривень залучили Держгеонадра у державний бюджет цього року


Жовтень 21
21:11 2024

Видобувна промисловість залишається серед лідерів за надходженням коштів в економіку України

Голова Державної служби геології та надр України Роман Опімах в межах проведення Mining day, організованого ЄБА, зустрівся з представниками бізнесу, посольств і влади. За результатами опитування, проведеного Асоціацією, 8 з 10 надрокористувачів вважають галузь інвестиційно привабливою, а ресурсний потенціал України оцінюють на 8 балів за 10-бальною шкалою.

Видобувна промисловість є однією з ключових складових економіки нашої країни, багатої на природні ресурси. За даними Держстату, за січень-червень 2024 року промислове виробництво в Україні зросло, і серед лідерів за зростанням є видобувна галузь, + 9,3% (до аналогічного періоду 2023 року). Крім того, у І кварталі 2024 року на видобувну промисловість припало 30% прямих іноземних інвестицій (530 млн дол.). До державного бюджету за січень-липень надійшло 30,8 млрд грн  рентної плати за користування надрами.

«Цього року збори з продажу спецдозволів сягнули вже трьох мільярдів гривень. До того жза час роботи е-торгів продано понад 500 спеціальних дозволів за майже шість мільярдів гривень, – повідомив Голова Держгеонадр Роман Опімах. – Служба оцифрувала всі ключові сервіси, готує нові об’єкти надрокористування для виставлення на електронні торги, регулярно оголошує та проводить аукціони, видає спеціальні дозволи на користування надрами, забезпечивши навіть під час війни рекордні для галузі надходження до держбюджету».

Крім того, розроблено пропозиції змін до законодавства щодо підвищення якості підготовки лотів та обґрунтування доцільності зняття обмежень на доступ до геолінформації щодо певних корисних копалин з метою залучення стратегічних інвесторів. 

Галузь надрокористування залишається основою сталого й ефективного розвитку національної економіки. Тому зараз дуже важливо продовжувати працювати на повну, навіть у ці важкі для країни часи, щоб зберегти робочі місця та сплачувати податки.

Нагадаємо, під час нафтогазової конференції Голова Служби Роман Опімах повідомив, що Держгеонадра оцифрували всі сервіси галузі надрокористування.

Детальніше про прозорі е-сервіси Держгеонадр і перспективні напрями управління геологічною інформацією: Річний звіт 2024

03057, м. Київ, вул. Антона Цедіка, 16

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Три мільярди гривень залучили Держгеонадра у державний бюджет цього року

Прочитайте повну статтю

Запрацював штаб згуртованих громад

Прочитайте повну статтю

"Співпраця МВС України та Польщі набуває нової форми активності", – Ігор Клименко

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко виступив на XVIII Українськи...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко зустрівся з делегацією Риксдагу Швеції: обговорено інвестиції та співпрацю...

Прочитайте повну статтю

Перший заступник Голови Верховної Ради України Олександр Корнієнко обговорив з представниками «...

Прочитайте повну статтю

Окупанти третій день поспіль атакують Кривий Ріг: поліцейські продовжують фіксувати наслідки уд...

Прочитайте повну статтю

Виставка SIAT 2024: нові горизонти для українського агробізнесу

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь