Триває реалізація проектів у рамках здійснення Українсько-Польських обмінів молоддю


Листопад 12
14:00 2021

У період з 4 по 10 листопада 2021 року Комунальним закладом «Костянтинівський медичний фаховий коледж» у партнерстві із Вищою Школою Агробізнесу в Ломжі (Польща) реалізовано проект «З Україною в серці на шляху до Європи».

Костянтинівський медичний фаховий коледж тісно співпрацює із Вищою Школою Агробізнесу у Ломжі – закладом вищої освіти, оскільки заклади об’єднує підготовка на додипломному рівні медичних сестер.

Проект відбувся в межах діяльності Українсько-Польської Ради обміну молоддю та за фінансової підтримки Мінмолодьспорту.

Учасниками проекту стали 28 осіб з України та Польщі.

Метою проекту є заохочення молоді та осіб, що працюють із молоддю, з України та Польщі до спільної діяльності, яка дозволить взаємно зблизитися, відкрити спільне коріння, подолати упередження та стереотипи у сприйнятті спільної історії та сучасних відносин між сусідніми країнами.

Спільна діяльність учасників з обох країн у межах проекту шляхом міжособистісного спілкування та вивчення особливостей національних культур надасть можливість партнерським організаціям долучитись до процесу інтеграції України та Польщі в глобальний соціокультурний простір, а також допоможе визначити напрями і шляхи подолання довготривалого гальмування культурних зв’язків між народами братніх європейських держав.

Програма проекту була цікавою та насиченою різними активностями: круглими столами на тему культурного діалогу, презентаціями, майстер-класами та екскурсіями.

Реалізація зазначеного проекту сприятиме сформованості у вихованців високих моральних цінностей, патріотизму, етнічної та національної свідомості, любові до рідної землі, родини, народу, бажання сприяти історико-культурному розвитку України та Польщі; формуванню компетентної особистості, орієнтованої на загальнонародні традиції, з усвідомленою громадянською позицією; залученню до співпраці щодо реалізації проекту студентської молоді та співпрацівників, громадськості міста, польських партнерів.

 Очікується, що довгостроковим наслідком проекту буде сталість налагодження зв’язків, набутий досвід та професійність, що у подальшій співпраці стануть у нагоді на тлі збереження національної культурної спадщини та розвитку творчого потенціалу студентської молоді. Проект буде просуватися з урахуванням аспектів, які підвищують обізнаність молоді про українську та польську культуру.

Упродовж короткого терміну, проведеного разом, молодь України та Польщі побудувала тісні взаємозв’язки між собою, познайомитись з історією та культурою країн, а позитивні відгуки учасників, нові друзі та спільні плани на майбутнє стали найкращим підтвердженням того, що проект був успішним.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь