У День Збройних Сил України Президент відвідав передові позиції війська на Донеччині


Грудень 06
18:08 2021

Доступність східних маршрутів – це національний пріоритет. На цьому неодноразово наголошував Президент України Володимир Зеленський. Запуск Великого дорожнього будівництва якраз є відповіддю на суспільний запит.

У День Збройних Сил України Президент відвідав передові позиції війська на Донеччині. Верховний головнокомандувач привітав військовослужбовців з 30 річницею з дня заснування ЗСУ та вручив державні нагороди нашим захисникам.

Завдяки відданій службі ЗСУ Укравтодор має змогу відновлювати інфраструктуру на звільнених частинах Донеччини та Луганщини. Поки воїни надійно обороняють Незалежність, крок за кроком поліпшуємо інфраструктуру, котра була зруйнована через російську агресію.

З 2020 року масштаб дорожніх робіт у Донецькій та Луганській областях нарешті на рівні з іншими українськими областями. Торік відновили 220 км державних доріг Луганщини та 151 – Донеччини. Цьогоріч відновлених автошляхів побільшає. До кінця року у Донецькій області відремонтуємо 165 км, а 241 – у Луганській.

Та не дорожнім покриттям єдиним. Відбудовуємо мости та шляхопроводи, які були повністю або частково знищені у результаті військових дій у 2014-2015 роках. У рамках «Великого будівництва» на Донбасі було відновлено 8 мостів та шляхопроводів, зруйнованих внаслідок військових дій.

«Регіон, що постраждав від війни та неефективного державного управління зараз отримує нові дороги та мости. І вже найближчим часом тут стартує будівництво 2-х аеропортів, а також розбудова залізничної мережі.

Для військових на передовій — це необхідний швидкий зв’язок з рештою регіонів країни, а також шлях повернення в мирне життя. Наші партнери з Veteran Hub розповідають, що інфраструктура — одна із найбажаніших сфер для працевлаштування ветеранів. І ми робитимемо більше для того, щоб зробити цей процес комфортнішим і системнішим,» – коментує Міністр інфраструктури Олександр Кубраков.

Знаковий об’єкт тут – шляхопровід на автомобільній дорозі М-03 Київ – Харків – Довжанський між Бахмутом та Світлодарськом (км 730 + 554). У цьому році завершили його відбудовування.

Старий міст було підірвано під час бойових дій. Будівельні роботи тривали з вересня 2020 по липень 2021 року. На початку 2022 року його буде введено у експлуатацію.

На фото нижче його вигляд у 2014 та 2021 роках.

Крім цього об’єкту на Донеччині цьогоріч ремонтуємо 12 штучних споруд.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Якісні рибні корми – важливий фактор успішного розвитку української аквакультури

Прочитайте повну статтю

«Росія неодмінно відповість за жахливі злочини в Україні», – заступниця Держсекретаря США Узра...

Прочитайте повну статтю

Українці подали через Єдиний реєстр зброї вже майже 476 тисяч заяв на отримання різних видів до...

Прочитайте повну статтю

Олександр Корнієнко: Маємо вибудовувати механізми, щоб представники на місцях ставали більш спр...

Прочитайте повну статтю

Відбувся практичний семінар на тему: «Постзаконодавчий контроль як інструмент оцінки якості зак...

Прочитайте повну статтю

Відбулась презентація дослідження «Статус депутатів місцевих рад»

Прочитайте повну статтю

У Верховній Раді України зареєстровано проєкт Закону України «Про внесення змін до деяких закон...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко зустрівся із Віце-Прем’єр-Міністром, Міністром внутрішніх справ Румунії Кетеліном...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь