У Камʼянець-Подільському відкрили містечко для дітей з внутрішньо переміщених сімей


Травень 01
15:21 2022

Сьогодні, 1 травня в місті Кам’янець-Подільський офіційно відкрили дитяче містечко для адаптації та соціалізації внутрішньо переміщених дітей у Хмельницькій області. 

У містечку з дітками вже працюють педагоги, психологи та волонтери. Тут щодня проводять різні активності для дітей з внутрішньо переміщених сімей, зокрема з Маріуполю, Бучі, Ірпеня, Запоріжжя та інших українських міст, які найбільше постраждали від війни росії проти України.

Павільйонне містечко відкрите за ініціативою та за підтримки Офісу Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України спільно з Кам’янець-Подільською міською радою спільно з проектом From Ukraine та UNICEF Ukraine.

«Війна стала чи не найбільшим ударом для найвразливіших – наших дітей. Дитяче містечко дозволить зменшити стрес для дітей, які змушені були залишити свої домівки, тікаючи разом з родинами від війни. Тут можуть надати професійну допомогу вашому малюку, щоденно проводяться майстер-класи, зокрема на свіжому повітрі, щоби відволікти діток, тут вони зможуть знайти нових друзів, – прокоментувала відкриття дитячого містечка Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. – Символічно, що відкриття відбулося напередодні Дня Європи, адже країни ЄС активно допомагають українцям в ці темні часи, зокрема нашим діткам».

Так, кожен павільйон названий як одна із столиць ЄС, наприклад тут є свій Париж та Берлін.

Віце-премʼєр-міністр додала, що Уряд продовжує активну співпрацю з країнами ЄС для забезпечення прав та захисту українських громадян:

«Ми щиро вдячні за те, що з першого дня для українців, які вимушено покинули свої домівки через війну, були відкриті кордони Євросоюзу. Ми надалі працюємо над підтримкою переміщених осіб як всередині держави, так і в державах-членах ЄС», – наголосила Ольга Стефанішина.

Довідково

Проект From Ukraine надає медіа-підтримку волонтерських та державних гуманітарних ініціатив, а також займається розробкою та реалізацією соціальних ініціатив із захисту жінок з дітьми. Штаб створено за сприянням Офісу Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь