У Камʼянець-Подільському відкрили містечко для дітей з внутрішньо переміщених сімей


Травень 01
15:21 2022

Сьогодні, 1 травня в місті Кам’янець-Подільський офіційно відкрили дитяче містечко для адаптації та соціалізації внутрішньо переміщених дітей у Хмельницькій області. 

У містечку з дітками вже працюють педагоги, психологи та волонтери. Тут щодня проводять різні активності для дітей з внутрішньо переміщених сімей, зокрема з Маріуполю, Бучі, Ірпеня, Запоріжжя та інших українських міст, які найбільше постраждали від війни росії проти України.

Павільйонне містечко відкрите за ініціативою та за підтримки Офісу Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України спільно з Кам’янець-Подільською міською радою спільно з проектом From Ukraine та UNICEF Ukraine.

«Війна стала чи не найбільшим ударом для найвразливіших – наших дітей. Дитяче містечко дозволить зменшити стрес для дітей, які змушені були залишити свої домівки, тікаючи разом з родинами від війни. Тут можуть надати професійну допомогу вашому малюку, щоденно проводяться майстер-класи, зокрема на свіжому повітрі, щоби відволікти діток, тут вони зможуть знайти нових друзів, – прокоментувала відкриття дитячого містечка Віце-прем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина. – Символічно, що відкриття відбулося напередодні Дня Європи, адже країни ЄС активно допомагають українцям в ці темні часи, зокрема нашим діткам».

Так, кожен павільйон названий як одна із столиць ЄС, наприклад тут є свій Париж та Берлін.

Віце-премʼєр-міністр додала, що Уряд продовжує активну співпрацю з країнами ЄС для забезпечення прав та захисту українських громадян:

«Ми щиро вдячні за те, що з першого дня для українців, які вимушено покинули свої домівки через війну, були відкриті кордони Євросоюзу. Ми надалі працюємо над підтримкою переміщених осіб як всередині держави, так і в державах-членах ЄС», – наголосила Ольга Стефанішина.

Довідково

Проект From Ukraine надає медіа-підтримку волонтерських та державних гуманітарних ініціатив, а також займається розробкою та реалізацією соціальних ініціатив із захисту жінок з дітьми. Штаб створено за сприянням Офісу Віце-прем'єр-міністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь