У Комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг обговорили фінансово-економічний стан підприємств водопровідно-каналізаційного господарства


Жовтень 24
12:06 2024

23 жовтня у Комітеті з питань енергетики та житлово-комунальних послуг, під головуванням Першого заступника О.Кучеренка відбулась робоча нарада щодо фінансово-економічного стану підприємств водопровідно-каналізаційного господарства.

У заході взяли участь представники НКРЕКП, Мінінфраструктури, РНБО, Асоціації міст України та галузевої асоціації «Укрводоканалекологія».

Учасники обговорили основні проблеми в галузі, зокрема складне фінансове становище підприємств, спричинене необхідністю коригування тарифів на надавані ними послуги через різке зростання цін на складові собівартості послуг центрального водопостачання та водовідведення: електроенергії, реагентів та підвищення податків. Також важливим елементом дискусії було питання визначення джерела компенсації різниці в тарифах, яка утворилася під час дії воєнного стану.

Під час розгляду проблем тарифоутворення учасники активно обговорювали питання здійснення ліцензійного контролю та розмежування повноважень із встановлення тарифів на централізоване водопостачання і водовідведення між Регулятором та органами місцевого самоврядування.

На нараді було чітко визначено ряд проблемних питань даної галузі, можливих шляхів їх вирішення, а також можливості залучення міжнародних організацій для надання допомоги.

За результатами обговорень учасниками наради, в межах компетенції, було вирішено напрацювати та розглянути пропозиції, що можуть сприяти покращенню ситуації в галузі, а також продовжити робочі зустрічі для розв'язання основних проблем.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Запоріжжя: через ворожі обстріли загинули двоє людей

Прочитайте повну статтю

Вийшов трейлер фільму про роботу ДСНС, ППО та енергетиків

Прочитайте повну статтю

Укрзалізниця виготовила 200 вагонів-платформ для великогабаритних контейнерів на власних завода...

Прочитайте повну статтю

Співробітництво громад через виконавчі органи може створити конфлікт компетенцій

Прочитайте повну статтю

Суддю Дніпровського районного суду міста Києва звільнено у відставку

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 92 від 24 жовтня 2...

Прочитайте повну статтю

На Буковині в рамках операції «Мігрант» оштрафовано сімох іноземців та громадянина України

Прочитайте повну статтю

Київщина: міграційники інтенсивно працюють на усіх напрямках діяльності

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь