У Кропивницькому обговорили організацію проходження навчання іноземними студентами


Грудень 24
10:04 2021

Міжвідомча нарада під головуванням начальника Управління ДМС у Кіровоградській області Володимира Гончаренка за участі представників навчальних закладів, відділу міграційної поліції ГУНП та Управління Служби безпеки в області присвячена проведеній вступній кампанії іноземних студентів, обговоренню ризиків порушення міграційного законодавства та перспектив щодо його вдосконалення.

Для вступу на цей навчальний рік та проходження підготовчих курсів Донецьким національним медичним університетом видано 314 запрошень іноземним громадянам, Центральноукраїнським національним технічним університетом - 279 та Льотною академією Національного авіаційного університету - 42. Частково іноземці приступили до навчання, інших очікують у ВНЗ. У зв’язку з цим обговорили взаємодію міграційників та адміністрацій навчальних щодо процесу документування зарахованих студентів посвідками на тимчасове проживання та забезпечення контролю за дотриманням іноземцями та особами без громадянства вимог міграційного законодавства.

Окреслено на нараді і основні положення законопроєктів щодо вдосконалення законодавства у сфері міграції, зокрема зупинились на деталізації статей Кодексу України про адміністративні правопорушення у частині порушення міграційного законодавства. Після прийняття відповідних законів заплановано додаткову міжвідомчу робочу зустріч.

Управління ДМС у Кіровоградській області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь