У підрозділах УДМС у Чернівецькій області можна записатися в електронну чергу «сьогодні на завтра»


Жовтень 22
15:05 2024

Міграційна служба у своїй життєдіяльності теж має певні «біоритми» – періоди, коли показники оформлення паспортних документів передбачувано збільшуються або скорочуються. Так, вже за місяць-півтора до початку зимових й літніх канікул кількість відвідувачів в підрозділах ДМС стабільно зростає, а в періоди міжсезоння – навесні та восени – очікувано падає.

Виготовлення нового паспорта вимагає певного часу: в залежності від режиму оформлення – 7 або 20 робочих днів. Проте нерідко трапляється, що поїздка запланована, квитки придбано, а термін дії паспорта вкрай невчасно закінчився. І з’ясовується ця обставина просто під час перетину кордону (!!!).

В такі моменти власники паспортів намагаються екстрено продовжити термін дії простроченого документа через проставляння в ньому штампу, вписати у закордоні паспорти дорослих дані про дітей або оформити новий документ щонайдовше за три дні.

Проте перші дві послуги можуть бути надані громадянам лише у зв’язку з необхідністю термінового виїзду за кордон для невідкладного лікування, супроводу тяжкохворого чи через смерть родича, який проживав за кордоном; причому виключно за наявності документів, що ці обставини підтверджують. Оформлення паспорта громадянина України для виїзду за кордон в надзвичайно прискореному режимі за три дні в умовах воєнного стану та ускладненої логістики фактично технічно неможливе.

Тож єдина можлива порада за таких умов – оформляти паспорт заздалегідь. І  найкращий час для цього – міжсезоння, коли великі черги в підрозділах міграційної служби не спостерігаються, а підприємство з виготовлення паспортних документів працює в режимі зниженого навантаження.

Станом на поточну дату через сервіс «Електрона черга» можна забронювати місце в режимі  «сьогодні на завтра» до всіх підрозділів  УДМС у Чернівецькій області, окрім

Чернівецького відділу. До цього підрозділу можна записатися в чергу через термінал попереднього запису безпосередньо за адресою: м. Чернівці, вул. Руська. 248-М. 

Управління ДМС у Чернівецькій області

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Відзначено переможців Всеукраїнського конкурсу творчих робіт серед молоді: цього року надійшла...

Прочитайте повну статтю

Президент підписав законопроєкт про «прозоре будівництво»

Прочитайте повну статтю

Онлайн-курс: «Інституційний догляд – чому потрібен інший підхід»

Прочитайте повну статтю

Володимир Зеленський: Всю цю ніч і ранок Суми та область – під російськими ударами

Прочитайте повну статтю

Поліцейські евакуювали матір із двома дітьми з найбільш обстрілюваного району Херсонщини

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 91 від 22 жовтня 2...

Прочитайте повну статтю

Сумські правоохоронці викрили чоловіка, який вчиняв шахрайські злочини та виправдовував збройну...

Прочитайте повну статтю

Довідник безбар’єрності: Взаємодіємо з людьми, що користуються кріслом колісним

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь