У серпні кредитори банків в управлінні Фонду отримали в 2,5 рази більше коштів порівняно з попереднім місяцем


Вересень 25
15:01 2024

Протягом серпня 2024 року сума задоволення вимог кредиторів банків,ліквідацію яких здійснював Фонд гарантування вкладів (далі – Фонд), склалапонад 324,7 млн грн, що в 2,5 рази більше за показник липня. Зокрема, на 252млн грн зросла сума, яку отримали кредитори 7-ї черги (юрособи-клієнтибанку, які не є пов’язаними з банком особами). Решта коштів була виплаченакредиторам інших черг.

Загалом від початку поточного року банки у ліквідації задовольнили вимоги кредиторів на 1 762,8 млн грн. У цілому за час діяльності Фонду, станом на 1 вересня 2024 року, ця сума становить 70 541,7 млн грн, з яких понад 18 млрд грн погашено забезпеченим кредиторам, у т. ч. 16 424,1 млн грн – НБУ (включно за рахунок звернення стягнення на предмет застави та майна поручителів).

Довідково. Деталізовані щомісячні дані про погашення вимог кредиторів неплатоспроможних банків, що перебувають в управлінні Фонду, публікуються на Офіційному сайті Фонду у розділі: «Банки в управлінні Фонду» – «Розрахунки з кредиторами банків в управлінні Фонду».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь