Україна бореться за економічне зростання усіма можливими засобами — Олександр Маріковський


Вересень 30
21:00 2024

Україну відвідала делегація від Amazon Web Services на чолі з директором з цифрових трансформацій у державному секторі AWS Ліамом Максвеллом. Компанія Amazon Web Services - один з найпотужніших і найпоширеніших хмарних провайдерів у світі. Це перший візит представників компанії в Україну з початку повномасштабного вторгнення.

Зустріч, яку допомагав готувати підкомітет з питань регіонального економічного співробітництва і торгівлі Комітету Верховної Ради України з питань економічного розвитку, відбулася на платформі Київського політехнічного інституту  ім. Ігоря Сікорського (КПІ).

У заході взяли участь народні депутати України, державні посадовці, провідні підприємці, профільні бізнес асоціації, які обговорити спільні дії задля розвитку хмарних технологій, цифрової трансформації та інновацій в Україні.

«Світ став надзвичайно динамічним, війна в Україні стимулює глобальний розвиток в усьому світі, — розповідає голова підкомітету з питань регіонального економічного співробітництва і торгівлі Комітету з питань економічного розвитку Олександр Маріковський.

Україна бореться за економічне зростання усіма можливими засобами. Об’єктивні фактори, які пов’язані з війною та ризиками інвестування в Україну, стримують наш розвиток та відновлення.

«Потрібно бігти з усіх ніг, щоб тільки залишатися на місці, а щоб кудись потрапити, треба бігти хоча б удвічі швидше!» — чудова цитата «Аліса в Дивокраї», що відображає нашу теперішню реальність.

Те, що дозволить нам стати на ноги, відбудуватися, повіддавати борги, зміцнити наші кордони та посилити Україну та увесь демократичний світ — продукти української IT індустрії інтегровані в глобальні ланцюги постачання.

Ми потребуємо потужних міжнародних партнерів для забезпечення неперервного технологічного розвитку, що стимулюються глобальними безпековими викликами, зокрема кіберзагрозами і інформаційними війнами та революційним розвитком AI.

Вже сьогодні на майданчиках DFNS2 обговорюватимемо з партнерами нашу взаємодію по розвитку технологічного та наукового парку розгалуженої інженерної інфраструктури. Кожен інженер матиме можливість наближати нашу перемогу та наше відновлення.

Я дуже вдячний компанії Amazon, зокрема Ліаму та Пітеру, за те, що вони приїхали й відвідали КПІ. Цей візит дуже важливий і показовий. Він засвідчує те, що найбільші технологічні компанії світу зацікавлені у співпраці з найкращим технічним закладом вищої освіти України!»

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

ВАКС частково задовольнив позов Мін’юсту про стягнення російських активів в дохід держави

Прочитайте повну статтю

«Підрозділи системи МВС – це безпека наших громадян та надія на якнайшвидшу Перемогу», – Ігор К...

Прочитайте повну статтю

Посвідки на постійне та тимчасове проживання тепер у Дії

Прочитайте повну статтю

Тривають наукові дослідження іхтіофауни Хаджибейського та Тилігульського лиманів

Прочитайте повну статтю

Керівництво АРМА провело переговори щодо арештованого активу турецької компанії

Прочитайте повну статтю

У вересні до загального фонду державного бюджету надійшло 120,5 млрд грн

Прочитайте повну статтю

Оприлюднено форми протоколу про проведення поглибленого аналізу та довідки за результатами погл...

Прочитайте повну статтю

Україна бореться за економічне зростання усіма можливими засобами — Олександр Маріковський

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь