Сенсація

Україна на шляху до членства в ОЕСР: Кроки АРМА


Вересень 25
12:04 2024

Голова Агентства з розшуку та менеджменту активів (АРМА) Олена Дума спільно із заступником Голови АРМА Гріголом Катамадзе провели чергову робочу зустріч із представниками Офісу ОЕСР в Україні. У зустрічі взяли участь Оксана Гусс, аналітик політики Директорату публічного управління ОЕСР, Міхал Фаленчик, в.о. Голови Офісу ОЕСР в Україні, та Катерина Пенькова, аналітик політики Офісу ОЕСР в Україні.

Ключовою темою зустрічі стало обговорення впровадження АРМА рекомендацій ОЕСР за результатами аналізу діяльності Агентства за 2022 рік та першу половину 2023 року. Олена Дума розповіла про вже впроваджені зміни.

«Після того, як наша команда прийшла в АРМА, ми одразу ж почали вивчати рекомендації ОЕСР та впроваджувати їх. Так, вже через півтора місяці ми відкрили публічний доступ до Реєстру арештованих активів. На момент його публічного запуску там було 50 тисяч записів, зараз — 324 000. 

Однак реєстр був створений по технічному завданню 2017 року і потребує зараз кардинальних змін, тому ми разом із Консультативною місією ЄС в Україні працюємо над стратегією його вдосконалення», — зазначила Голова АРМА.

Вона також розповіла про розроблену нормативно-правову базу, завдяки якій зараз відбувається прозора реалізація арештованих активів виключно через систему онлайн-аукціонів «Прозорро.Продажі». Крім того, Олена Дума наголосила на необхідності вдосконалення процесів відбору управителів арештованих активів на законодавчому рівні.

Сторони обговорили важливість тісної співпраці між антикорупційними органами України, що також було однією з ключових рекомендацій ОЕСР. Голова Нацагентства підкреслила, що АРМА постійно перебуває в тісній взаємодії з НАЗК та НАБУ.

Представники ОЕСР зацікавились міжнародною діяльністю АРМА. Заступник Голови АРМА Грігол Катамадзе зазначив, що лише в цьому році було вже підписано 6 міжнародних міжвідомчих угод із іноземними партнерами, чого не було зроблено за попередні 7 років роботи Агентства. Він додав, що робота за цим напрямом постійно триває.

Ця зустріч є частиною нової стратегії АРМА з посилення сфери управління арештованими активами в Україні та наближення її до найкращих стандартів ЄС та ОЕСР. АРМА продовжуватиме активно виконувати рекомендації Організації економічного співробітництва та розвитку, роблячи свій внесок у наближення вступу країни до ОЕСР.​​​​​​​​​​​​​​​​

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Мін’юст подав до ВАКС позов про застосування санкції до Фрідмана М.М., Авена П.О., Косогова А.М...

Прочитайте повну статтю

Донеччина: троє людей загинули, п’ятеро цивільних отримали поранення

Прочитайте повну статтю

Двоє прикордонників увійшли до національної збірної Strong Spirit’s Games

Прочитайте повну статтю

У Костянтинівці внаслідок ворожого обстрілу поранено рятувальника

Прочитайте повну статтю

Інна Ящук: Спільні зусилля державних органів, освітян та правоохоронців забезпечують безпеку ді...

Прочитайте повну статтю

Українські рятувальники проходять тренінги з протимінної освіти в Хорватії

Прочитайте повну статтю

Укрзалізниця працюватиме над збільшенням обсягів перевезень до ЄС через Угорщину

Прочитайте повну статтю

Національна рада Швейцарії визнала Голодомор геноцидом

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь