Україна заблокувала участь представників держави-агресора у Моніторинговій групі Антидопінгової конвенції


Травень 11
10:27 2022

Під час відкриття 55-го засідання Моніторингової групи Антидопінгової конвенції Ради Європи (Т-DO) у Страсбурзі голова української делегації, заступник Міністра молоді та спорту України з питань європейської інтеграції Андрій Чесноков висловив протест у зв’язку зі спробою представників країни-агресора взяти участь у засіданні. 

Усім присутнім, в тому числі працівникам Секретаріату РЄ, які намагалися довести обґрунтованість участі російської делегації у засіданні як сторони-підписанта відповідної конвенції, було чітко доведено наявність процедурних порушень у запрошенні та можливості участі представників держави, яку було позбавлено членства в Організації за грубе порушення її установчих принципів, та щодо модальностей участі якої у конвенційних органах рішення не прийнято керівними органами Ради Європи.

Позицію делегації України було підтримано представниками низки європейських країн, зокрема Польщі, Латвії, Естонії та Великої Британії. 

За результатами проведених консультацій з делегаціями держав-учасниць Моніторингової групи головуючим  було запропоновано представникам РФ добровільно залишити засідання. 

Через відмову російської сторони пристати на цю пропозицію та у відповідь на принципову незгоду української делегації і більшості національних делегацій продовжувати брати участь у заході за умови участі у ньому представників РФ засідання було достроково припинене до прийняття керівними органами РЄ відповідних рішень.

Українська делегація натомість провела низку успішних двосторонніх та багатосторонніх консультацій, які дозволять збільшити фінансову підтримку держав-партнерів національній антидопінговій програмі, в тому числі щодо безкоштовного тестування українських спортсменів національними антидопінговими організаціями інших держав відповідно до планів тестування Національного антидопінгового центру України. 

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Інна Ящук: «Якість надання послуг із реабілітації в медичних закладах МВС будуть оцінювати захи...

Прочитайте повну статтю

На Вовчанському напрямку прикордонники знищили ворожу «Буханку»

Прочитайте повну статтю

Троє загиблих і троє поранених за добу – наслідки російських обстрілів на Донеччині

Прочитайте повну статтю

На Харківщині через ворожі обстріли дістали поранення вісім людей, серед яких дві дитини

Прочитайте повну статтю

Поліцейські Херсонщини опановують новітню систему 3D наземного лазерного сканування для фіксаці...

Прочитайте повну статтю

Воєнна розвідка України. 32 роки від Дня створення.

Прочитайте повну статтю

Привітання Голови Комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Олександра Завітн...

Прочитайте повну статтю

7 вересня — Міжнародний день чистого повітря для блакитного неба

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь