Сенсація

Українська адвокатка отримала відзнаку Європейської федерації адвокатур


Жовтень 03
12:06 2024

Європейська федерація адвокатур (Fédération des Barreaux d’Europe, European Bars Federation) відзначила діяльність члена Комітету НААУ з питань альтернативного врегулювання спорів Вікторію Поліщук. Її названо кращим професійним медіатором за її роботу у напрямі альтернативного врегулювання спорів.

Урочистості відбулися під час чергового конгресу федерації (FBE), який цього року проходив у Парижі. Серед інших номінантів, В.Поліщук отримала нагороду FBE ADR Awards на підставі спільного голосування та обговорення внеску у розвиток інституту адвокатури. Нагорода була заснована за ініціативою Комісії з медіації, з метою створення простору для визнання та поширення медіації і діалогових підходів до вирішення спорів.

Конгрес зібрав провідних адвокатів, аби визначити ключові теми, які потребують дослідження і розвитку у правничій спільноті, а також обговорити інструменти залучення молодих спеціалістів до розвитку інституту адвокатури.

Захід виділився не лише змістом, але й унікальним форматом. Так, одна із панелей обʼєднала представників різних професій, серед яких були присутні політичний журналіст, священник та лікар. Такий мультидисциплінарний підхід забезпечив жваву дискусію під час дослідження проблеми професійної таємниці в різних галузях.

Крім того, на конгресі FBE розглянули питання впливу нових технологій, особливо штучного інтелекту, на професійну таємницю. На думку експертів, ШІ може становити значну загрозу конфіденційності, яку утворюють недосконале програмне забезпечення, неналежна анонімізація даних в таких інструментах, як ChatGPT. Також мають суттєвий вплив окремі економічні та політичні виклики.

Нагадаємо, Європейська федерація адвокатур була заснована в Барселоні 23 травня 1992 року. Її штаб-квартира розташована у Страсбурзі. Членство у федерації відкрите для всіх національних адвокатур, а також для правничих товариств Ради Європи. На сьогодні FBE налічує 200 членів, які представляють понад мільйон адвокатів.

Аби першим отримувати новини адвокатури, підпишіться на канал Національної асоціації адвокатів України у Telegram.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь