Укртелерадіопресінститут проводить для журналістів і журналісток регіональних ЗМІ тренінг з питань гендерної рівності


Листопад 11
22:02 2021

За сприяння Держкомтелерадіо у Києві розпочав роботу триденний тренінг для журналістів і журналісток регіональних ЗМІ дев’яти областей України «Порядок денний «Жінки, мир, безпека», «Молодь, мир, безпека», людська безпека в контексті України».

Його організували і проводять громадськаорганізація Центр «Розвиток демократії» та Укртелерадіопресінститут,за участі Глобальної мережі жінок-миробудівниць і запідтримки Австрійської агенції розвитку. Метою заходу є підвищення рівняобізнаності працівників медіа зі змістом відповідних Резолюцій Ради БезпекиООН, а також станом їх виконання в Україні, досвідом реалізації цих міжнароднихправових документів у різних країнах світу.

Модератор заходу – національна експертка з гендерних питань Марія Дмитрієва  (Укртелерадіопресінститут,ГО «Центр Розвиток демократії ).

Учасників і учасниць тренінгупривітали виконавча директорка Глобальної мережі жінок-миробудівницьАгнешка Фал ДутраСантос, голова ради Всеукраїнськоїгромадської організації «Центр «Розвиток демократії», радниця Держкомтелерадіо ЕллаЛамах, директор Укртелерадіопресінституту Ярослав Літинський. Відбувся й обмін думками щодо цілей таочікувань від тренінгу.

Екпертка з жіночої політичної участі ІринаТишко виступила з презентацією дослідження про політичне представництво жінок вУкраїні в контексті окресленої для обговорення теми гендерної рівності в нашомусуспільстві. Міжнародній правовій базі з питань гендерної рівності тарозширення прав і можливостей жінок, зокрема, реалізації Резолюцій РБ ООН«Жінки,мир,безпека», «Молодь, мир, безпека» та CEDAW присвятила свою презентацію тренерка Глобальної мережі жінок-миробудівницьАгнешка Фал Дутра Сантос.

Під час роботи в групах учасникиі учасниці тренінгу опрацювали тематику впливів конфліктів і пандемії COVID-19 нажінок та молодь, внутрішньо переміщених осіб, визначили чинники загроз інебезпеки, а також ефективної діяльності ЗМІ в інтересах вразливих категорійнаселення.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Екстремальна евакуація з Красногорівки: «Білі янголи» врятували трьох людей

Прочитайте повну статтю

Понад 700 тис. екз. молоді риб випущено у водойми країни від початку року

Прочитайте повну статтю

Японія продовжує підтримувати Україну: Держрибагентство отримало нову партію екскаваторів KOMAT...

Прочитайте повну статтю

Заступник Голови АРМА оглянув арештований актив у Запоріжжі

Прочитайте повну статтю

Підозрюваний у вбивстві Ірини Фаріон, ймовірно, готувався до скоєння інших злочинів

Прочитайте повну статтю

Українська делегація взяла участь у конференції з питань шкільної безпеки NASRO-2024

Прочитайте повну статтю

Уряд прийняв постанову про електронну інформаційну систему обліку канабісу

Прочитайте повну статтю

Нацполіція за участі Держлікслужби перекрила канал ввезення в Україну фальсифікованих ліків рос...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь