Сенсація

Від аудиту до чіткого плану реформ: підбили підсумки шести місяців роботи команди, яка впроваджує цифрову трансформацію у Держпродспоживслужбі


Жовтень 25
12:04 2024

Держпродспоживслужба відіграє фундаментальну роль у контролі безпечності та якості продукції, захисті прав споживачів та сприяє виходу бізнесу на нові світові ринки. У сучасному світі забезпечувати цей функціонал у “паперовому форматі” просто неможливо. Тому команда експертів вже шість місяців працює над впровадженням цифрових процесів у службі. Про це у своїй колонці для Економічної правди розповіла радниця Голови Держпродспоживслужби Соломія Старосольська.

"Наше завдання - задати новий ритм, допомогти Держпродспоживслужбі трансформуватися в сучасну державну структуру, яка надає зручні послуги громадянам та бізнесу. За шість місяців активної роботи разом із Мінцифри, проєктом "Підтримка цифрової трансформації", що фінансується USAID і UK Dev та імплементується за участі Фонду Східна Європа та Офісу ефективного регулювання, було зроблено важливі кроки у впровадженні цифрових рішень", – зазначає Соломія Старосольська.

Радниця Голови Держпродспоживслужби розповіла, що цифровізацію Держпродспожиуслужби було розпочато з глобального аудиту роботи структури та всіх її проєктів. За її словами, були перевірені всі аспекти: нормативно-правова база, функціонування реєстрів, бізнес-процеси та надання послуг, загальний технічний стан систем. Це дало змогу створити чітку дорожню карту змін.

«Окрім того, вже розпочато технічне обстеження реєстрів і серверів. Висококваліфіковані спеціалісти проведуть незалежний аналіз та нададуть рекомендації щодо необхідних змін в ІТ-інфраструктурі Держпродспоживслужби», – наголошує Соломія Старосольська.

За її словами, команда експертів провела низку фокус-груп із регіональними фахівцями Держпродспоживслужби, щоб урахувати їхні побажання та поради щодо того, якими повинні бути і як повинні працювати цифрові сервіси служби.

У пріоритетних планах – оцифрувати 17 сервісів Держпродспоживслужби, які є критично важливими для споживачів та бізнесу. Йдеться про вдосконалення держреєстру потужностей операторів ринку, реєстру тварин, створення реєстру експлуатаційних дозволів, ветеринарних документів, оцифрування фітосанітарних сертифікатів тощо.

“Ці сервіси будуть створені під одним "дахом" — Порталом сервісів та послуг Держпродспоживслужби, а ті, які стосуються саме харчового блоку, будуть поєднані в єдиній цифровій системі під експериментальною назвою eFood”, – розповідає Соломія Старосольська.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Практика застосування дисциплінарних стягнень до арбітражних керуючих за період 2020-2024 років

Прочитайте повну статтю

Апеляційна палата ВАКС залишила в силі рішення першої інстанції про стягнення російських активі...

Прочитайте повну статтю

Одна жінка загинула, десятеро поранено:поліцейські Харківщини задокументували наслідки злочинів...

Прочитайте повну статтю

Як зареєструвати розмитнене авто у сервісному центрі МВС

Прочитайте повну статтю

Новий світовий рекорд від українських рятувальників

Прочитайте повну статтю

89% українців підтримують державну політику пам'яті: ключові дані соціології від УІНП

Прочитайте повну статтю

«Локальна пам'ять»: меморіальні заходи російсько-української війни та інші новини регіонів

Прочитайте повну статтю

Системний внесок рибоохоронців Держрибагентства у зміцнення обороноздатності України

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь