Сенсація

"Від нашої роботи залежать життя людей": Дмитро Соловій з екіпажу "Білий янгол" про щоденний ризик


Жовтень 24
12:18 2024

Знайомтеся – Дмитро Соловій, 23-річний старший лейтенант поліції та дільничний офіцер Покровського районного управління поліції ГУНП  в Донецькій області. Але це не єдине його покликання – Дмитро також служить парамедиком евакуаційного екіпажу поліції "Білий янгол", і щодня ризикує власним життям, рятуючи інших.

У складі екіпажу "Білий янгол", який працює на прифронтових територіях, Дмитро виконує надзвичайно важливу місію – евакуацію цивільного населення, яке опинилося в небезпеці через бойові дії. На його рахунку сотні виїздів, під час яких він та його команда рятують життя маломобільних громадян, літніх людей, дітей та їхніх батьків, що опинилися в епіцентрі воєнних подій. Найважчі евакуації відбувалися за сотні метрів від ворога. Дмитру з напарником вдавалося організовувати евакуації навіть з окупованої частини міста, рятуючи десятки людей від загибелі.

Дмитро народився і виріс у місті Авдіївка, Донецької області. Його життя, як і життя тисяч мешканців регіону, змінилося назавжди після початку повномасштабної війни росії проти України.

З самого шкільного віку Дмитро мріяв стати правоохоронцем. Поштовхом до цього стало знайомство з Геннадієм Юдіним, який тоді працював ювенальним поліцейським у місті. Згодом вони стали напарниками, разом виконуючи важливі завдання у зоні бойових дій. Свою службу в Національній поліції України він розпочав у 2018 році. Разом вони пройшли через багато випробувань і стали справжніми друзями. Деякі колеги та друзі називають хлопців “Батько і син”. Незважаючи на всі труднощі, поліцейські залишаються вірними своїй місії.

Особливо складною є евакуація маломобільних громадян та дітей, які не можуть самостійно залишити зону бойових дій. Для Дмитра ці операції є найбільш емоційно важкими, адже кожне врятоване життя – це мотивація продовжувати.

Дмитро мріє про одне – повернути мир на рідну землю, де він виріс і де продовжує боротися за життя своїх співвітчизників. Авдіївка, яка стала епіцентром бойових дій, продовжує триматися завдяки таким відважним людям, як Дмитро Соловій.

Ця історія про відданість своїй справі, мужність і самопожертву. Вона є прикладом того, як один герой може змінити життя багатьох. Дмитро Соловій – це не просто поліцейський, це справжній ангел-охоронець для тих, хто опинився у пастці війни.

Дивіться наше відео про героїзм Дмитра Соловія, яке не залишить байдужим жодного глядача.

Департамент комунікації МВС України

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Запоріжжя: через ворожі обстріли загинули двоє людей

Прочитайте повну статтю

Вийшов трейлер фільму про роботу ДСНС, ППО та енергетиків

Прочитайте повну статтю

Укрзалізниця виготовила 200 вагонів-платформ для великогабаритних контейнерів на власних завода...

Прочитайте повну статтю

Співробітництво громад через виконавчі органи може створити конфлікт компетенцій

Прочитайте повну статтю

Суддю Дніпровського районного суду міста Києва звільнено у відставку

Прочитайте повну статтю

Результати розгляду питань порядку денного засідання Вищої ради правосуддя № 92 від 24 жовтня 2...

Прочитайте повну статтю

На Буковині в рамках операції «Мігрант» оштрафовано сімох іноземців та громадянина України

Прочитайте повну статтю

Київщина: міграційники інтенсивно працюють на усіх напрямках діяльності

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь