Відбулась зустріч між керівництвом Держмитслужби та представниками Посольства КНР в Україні


Листопад 25
18:08 2021

24 листопада керівництво Державної митної служби України обговорило з китайськими колегами шляхи поліпшення співпраці та домовилось про поглиблення боротьби з митними правопорушеннями.

У зустрічі взяли участь Вячеслав Демченко, в.о. Голови Державної митної служби України; Владислав Суворов, заступник Голови Державної митної служби; Микола Князевич, в.о. директора Департаменту міжнародної взаємодії; Андрій Войцещук, директор Департаменту митних платежів, контролю митної вартості та митно-тарифного регулювання ЗЕД та Олексій Калинович, в.о. директора Департаменту боротьби з контрабандою та порушеннями митних правил. Також до зустрічі долучився Валерій Корома, заступник директора четвертого територіального департаменту Міністерства закордонних справ України. 

Зі сторони Посольства КНР на зустрічі були присутні Фань Сяньжун, Посол КНР в Україні; Чжао Лі; радник-посланник з торгово-економічних питань Посольства КНР в Україні; Лю Хуей, аташе Посольства КНР в Україні та інші.

Сторони обговорили актуальні питання митного співробітництва між двома державами. Під час зустрічі Вячеслав Демченко відмітив, що незважаючи на вжиті заходи на основі Угоди між Урядом України та Урядом КНР про взаємодопомогу в митних справах від 22.12.1997 р., сторонам не вдалось налагодити реалізацію її положень щодо належного застосування митного законодавства та виявлення його порушень.

Тому з метою поглиблення співпраці в сфері протидії митним правопорушенням сторони домовились створити двосторонню контактну робочу групу. Крім того, під час зустрічі домовились посилити взаємодію між митними адміністраціями двох країн задля боротьби з митним шахрайством, а також щодо оновлення інформації про контактних осіб з обох сторін з метою надання обопільної адміністративної допомоги в митних справах.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Вітаємо колег Офісу протидії рейдерству — структурному підрозділу вже 4 роки!

Прочитайте повну статтю

Екіпаж "Білих янголів" евакуював з лінії фронту мешканців Миролюбівки

Прочитайте повну статтю

Прикордонники отримали новітні мобільні тепловізійні комплекси від Європейського Союзу

Прочитайте повну статтю

Історія подружжя поліцейської та рятувальника, які щодня піклуються про безпеку людей у прикорд...

Прочитайте повну статтю

Телеграм-канал, який поширював інформацію про теракти у Львові, заблоковано

Прочитайте повну статтю

Українська делегація вивчає іспанську систему контролю за рибальством

Прочитайте повну статтю

Делегати ХХ чергового з'їзду суддів України призначили суддю Конституційного Суду України

Прочитайте повну статтю

Фішинг та фейкові акаунти: як захистити себе від інтернет-шахраїв

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь