Відбулася презентація Стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року


Березень 16
18:12 2023

Сьогодні, 16 березня 2023 року, в національному інформаційному агентстві «Укрінформ» відбулася презентація Стратегії впровадження гендерної рівності у сфері освіти до 2030 року та операційного плану заходів на 2022-2024 роки з її реалізації.

«Завдяки спільним зусиллям Офісу першої леді, підтримці Віцепрем'єр-міністерки з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольги Стефанішиної, народних депутатів України, урядової уповноваженої з питань гендерної політики Катерини Левченко, громадським організаціям, Фонду ООН у галузі народонаселення України – разом ми зробили насправді історичний внесок у систему освіти і науки України, «гендерний прорив» та напрацювали проєкт Стратегії та план до неї, який у грудні схвалив Кабінет Міністрів України. Але нам важливо, щоб цей документ не просто залишися на папері, а був якісно втілений в систему освіти і науки України», – зазначив перший заступник Міністра освіти і науки України Андрій Вітренко.

Урядова уповноважена з питань гендерної політики Катерина Левченко зазначила, що попри війну, коли через збройну агресію рф вимушено посилився розподіл гендерних ролей щодо віку і статі, питання гендерної рівності в Україні не маргіналізоване. Це є показником руху України до європейської спільноти на ціннісному й законодавчому рівні.

«Важливим аспектом забезпечення принципу рівних прав і можливостей жінок і чоловіків є створення в Україні сучасної системи освіти впродовж життя й забезпечення рівного доступу до неї незалежно від віку й гендеру. Тому ми маємо прискорити ухвалення Парламентом законопроєкту «Про освіту дорослих», – зазначив генеральний директор директорату європейської інтеграції, бюджетування та узгодження політик МОН Олександр Пижов.

Учасники презентації роз’яснили основні принципи, на яких ґрунтується Стратегія і які сфокусовані довкола змісту, функцій та організації освітнього процесу.

З матеріалами презентації можна ознайомитись за посиланням.

Нагадаємо, що 20 грудня 2022 року Кабінет Міністрів схвалив Стратегію впровадження гендерної рівності у сфері освіти. Її основною метою є комплексне втілення принципів, політики та заходів щодо забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків, поваги до людської гідності та недискримінації у нормативно-правових документах у сфері освіти як одне з ключових питань фундаментальних прав і пріоритетів у контексті євроінтеграції.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

Київ. Оперативна інформація щодо ворожої атаки у Солом'янському районі

Прочитайте повну статтю

Київщина: внаслідок нічної ворожої атаки постраждала дитина

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко представила досягнення України у сфері судової співпраці та імплементації ста...

Прочитайте повну статтю

Катерина Шевченко: Україна укріплює партнерство з ЄС у сфері правосуддя та виконання рішень суд...

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилася зустріч Україна-ЄС в межах двостороннього скринінгу за переговорним Розд...

Прочитайте повну статтю

Ігор Клименко відвідав поліцейських та нацгвардійців на пекельних ділянках фронту Донеччини

Прочитайте повну статтю

Леонід Тимченко: МВС планує охопити південь України роботою Служби 112 до квітня 2025 року

Прочитайте повну статтю

У Брюсселі завершилась двостороння скринінгова зустріч Україна – ЄС, у якій брали участь предст...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь