Відбулося засідання робочої групи питань інвестицій в ОПК


Вересень 25
15:00 2024

«Оборонна галузь привертає найбільше інвестицій, - зазначила член Комітету з питань економічного розвитку, Голова Парламентської спецкомісії по захисту інвесторів, голова робочої групи з питань інвестицій в обороно-промисловий комплекс (ОПК) Галина Янченко. Однак вона залишається найбільш зарегульованою, що стримує їхній повноцінний розвиток. Через це мільярди потенційних інвестицій в український оборонно-промисловий комплекс перебувають у підвішеному стані. Інвестори готові вкладати кошти, проте існуючі законодавчі та регуляторні обмеження змушують їх займати вичікувальну позицію».

Галина Янченко повідомила, що робоча група, створена на базі Тимчасової спеціальної комісії Верховної Ради України з питань захисту прав інвесторів, працює над вдосконаленням законодавства та покращенням умов ведення бізнесу в оборонній галузі і за підсумками засідання виокремлено три основні завдання:

«1. Передбачити 2 мільярди грн на пільгові кредити для ОПК в бюджеті.

2. Зробити правила оборонних закупівель однаковими для всього сектору за прикладом дронів та РЕБ.

3. Дозволити контрольований експорт продукції, яка не потрібна силам оборони.

Це три ключових завдання, на яких сконцентрується робоча група з питань інвестицій в ОПК найближчим часом.

Кожен з пунктів має багато складових, тому більш детально обговорили пріоритети разом з представниками оборонних асоціацій.

Для того, щоб перемогти - ми маємо бути ефективними і швидкими у прийнятті рішень, в тому числі того, що стосується виробництва зброї.

Вже є бачення того, що потрібно робити, аби результат не змусив себе чекати, а наша країна ставала сильнішою».

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь