Сенсація

На варті кордонів – Лаві та Золтан


Вересень 25
18:07 2024

Наразі Лаві та Золтан проходять службу в пункті попуску «Тиса», що на кордоні з Угорщиною. Завдання Лаві – вчути, серед безлічі інших, запах наркотиків, які недобросовісні подорожні інколи намагаються перевезти через кордон.

Собака активно шукає заборонені речовини, неодмінно їх виявляє, а от позначає знахідку так, що сторонній може навіть й не здогадатися, що чотирилапа помічниця уже завершила роботу. Вона спокійно сідає коло місця, де прихована наркотична речовина, і чекає на господаря. Кінолог помічає зміну поведінки у собаки і реагує відповідно до обстановки.

У таких випадках транспортний засіб, на який спрацював службовий собака, скеровують на поглиблену перевірку. Часто, аби дістати предмети, приховані від контролю, доводиться втручатися у конструктивні особливості автомобіля, інколи навіть розрізати метал, аби дістатися тайників у подвійних стінках тощо.

На рахунку Лаві десятки таких випадків. Для неї – це щоразу цікава гра, за яку вона обов’язково отримає винагороду у вигляді улюбленого м’ячика. Для кінолога Золтана – це важлива справа, адже йому разом з чотирилапою напарницею знову вдалося запобігти переміщенню небезпечної речовини через кордон і вберегти чиєсь здоров’я, а можливо й життя.

Дякуємо вам, Золтане та Лаві, за професійність та невтомність у пошуковій роботі!

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь