Відбулося засідання Робочої групи з питань координації впровадження інструментів Twinning і ТАІЕХ в Україні


Грудень 08
17:01 2021

Як зауважила Голова НАДС Наталія Алюшина, реалізація інструментів Twinning і ТАІЕХ є однією з складових алгоритму ефективного впровадження реформ в Україні відповідно до положень Угоди про асоціацію між Україною та ЄС.

«Вже тривалий час ми активно та плідно співпрацюємо щодо реалізації проєктів та заходів у рамках інструментів Twinning і ТАІЕХ. Важливо  підкреслити, що органи державної влади демонструють високий рівень зацікавленості в залученні технічної допомоги для наближення їх діяльності до кращих європейських практик. Така робота успішно продовжується вже не перший рік. І за цей час є позитивні результати, що яскраво свідчить про дієвість цих інструментів інституційного розвитку», - підкреслила Наталія Алюшина.

Чергова робоча зустріч стала платформою для обговорення робочого плану проєктів Twinning в Україні, нових проєктних пропозицій Twinning, отриманих у 2021 році та проєкту Плану залучення зовнішньої допомоги Європейської Комісії у рамках інструменту інституціональної розбудови TAIEX на 2022 рік. Члени робочої групи ознайомилися з проєктними пропозиціями до планів роботи та надали свої рекомендації.

Що стосується кількісних показників роботи за інструментом ТАІЕХ, то у 2021 році 437 представників органів державної влади взяли участь у 9 міжнародних семінарах, ініційованих Європейською Комісією та 13 заходах, які були ініційовані Україною.

Щодо проєкта Twinning, то наразі його робочий план налічує 74 складових. Серед них, 56 проєктів Twinning вже завершено, 14 проєктів Twinning перебувають на стадії підготовки детального технічного завдання Twinning Fiche та 4 проєкти Twinning знаходяться на стадії реалізації.

У засіданні взяли участь представники Офісу Президента України, Секретаріату Кабінету Міністрів України, Міністерства закордонних справ України та Представництва Європейського Союзу в Україні та Центру адаптації державної служби до стандартів Європейського Союзу.

Довідково: відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2016 року № 700 «Про затвердження Порядку ініціювання, підготовки та реалізації проєктів Twinning» (в редакції постанови Кабінету Міністрів України від 22 серпня 2018 р. № 663) НАДС координує впровадження інструменту інституціональної розбудови Європейського Союзу Twinning в Україні. Крім того, відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України від 13 січня 2016 року № 32 «Про затвердження Порядку підготовки, схвалення та виконання Плану залучення зовнішньої допомоги Європейської Комісії у рамках TAIEX» НАДС є національним координатором інструменту інституційної розбудови TAIEX.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Останні новини

100 млрд грн гарантованого відшкодування виплатив Фонд гарантування вкладів з 2012 року

Прочитайте повну статтю

Мінфін спільно з ЮНІСЕФ та KSE проводять серію тренінгів для громад з питань управління публічн...

Прочитайте повну статтю

Мінфін затвердив Порядок формування та оприлюднення переліку доброчесних платників податків

Прочитайте повну статтю

«Земельний банк»: 10 онлайн-аукціонів за сьогодні на суму 5 млн грн (+ 1 млн грн ПДВ)

Прочитайте повну статтю

Голова Верховної Ради України Руслан Стефанчук зустрівся з Прем’єр-міністром Естонії Крістеном...

Прочитайте повну статтю

Комітет з питань економічного розвитку провів круглий стіл на тему: «Заходи державної підтримки...

Прочитайте повну статтю

Національна збірна команда України гідно представила країну на XVII літніх Паралімпійських ігра...

Прочитайте повну статтю

Комітет з питань молоді і спорту рекомендує Верховній Раді України прийняти за основу законопро...

Прочитайте повну статтю
Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь