Сенсація

Відень. 19th Energy Community Gas Forum


Вересень 23
09:01 2024

Відень. 19th Energy Community Gas Forum традиційно зібрав ключових гравців енергетичного сектору.

Цьогорічний Форум був зосереджений на двох темах — диверсифікації постачання газу з російських джерел і прагнення Європи до декарбонізації.

Учасники також звернули увагу на важливість розбудови сталої газової інфраструктури та прискорення переходу до використання альтернативних джерел енергії, зокрема біометану.

У виступі Голова Держенергоефективності Ганна Замазєєва підкреслила роль України в розвитку ринку біометану для європейського континенту, особливо завдяки нещодавнім законодавчим ініціативам, які відкривають нові можливості для інвесторів та дозволяють інтегрувати біометан в газотранспортну систему країни.

«Розбудова ринку біометану України та ЄС - це напрям стратегічного значення для енергетичної безпеки. Україна потужна аграрна держава з одним з найкращих у світі потенціалів аграрноїсировини для виробництва біометану, має розвинену систему газових мереж (ГТС і ГРС) та може стати надійним партнером для Європи у розбудові цього стратегічного напрямку ",– зазначила Ганна Замазєєва.

Загалом, захід став майданчиком для стратегічних обговорень майбутнього газового сектору.

Завершився 19th Energy Community Gas Forum ключовими висновками, які допоможуть визначити майбутнє газового сектору в регіонах.

Поділитися
Напишіть коментар

Ваша електронна адреса не буде опублікована.
Обов'язкові поля позначені*

Популярні категорії

Ми використовуємо cookies
Погоджуюсь